Frans Claes is Belgisch kampioen marathon

Frans Claes is Belgisch kampioen marathon

Frans Claes werd dinsdag Belgisch kampioen in de marathon mountainbike discipline. In Ottignies finishte Frans solo na een zware wedstrijd die in en rond het befaamde Bois des reves werd gereden. Het is de eerste Belgische titel voor Frans, een bekroning na jaren trainen en werken richting dit topresultaat.

Frans Claes gaf ons volgende reactie: ‘Een valpartij en een wespensteek waren niet meteen de gedroomde start van de belangrijkste wedstrijd van mijn seizoen. Aan de eerste bevoorrading, na de openingslus in het Bois des reves had ik al een achterstand van 30 seconden op de 2 leiders, Joris Massaer en Wout Alleman. Op dat moment geloofde ik dat de wedstrijd gereden was maar ik bleef vechten en voor de 2de bevoorrading kwan ik aansluiten bij het tweetal. Naarmate de kilometers verstreken voelden mijn benen beter en beter aan en op de hellingen probeerde ik met een stevig tempo mijn gezellen onder druk te zetten. Net na de derde bevoorrading (km 61) reed ik even weg op een steile beklimming maar het verschil was niet groot genoeg. Ik bleef het tempo echter opdrijven en op km 69 sloeg ik de definitieve kloof, ik keek niet meer om en reed zo snel mogelijk. De laatste 14km gingen terug dwars door het Bois des reves op zeer technische trails, ik bleef goed geconcentreerd en maakte geen fouten. Na 3h50 finishte ik en schreef mijn eerste Belgische tiltel bij op mijn palmares. De afgelopen jaren liep er steeds iets verkeerd en zaten de omstandigheden niet steeds mee, ook vandaag vocht ik terug uit en verloren positie en daardoor smaakt de overwinning nog zoeter. Deze titel is het resultaat van jaren hard werken en trainen, bij deze wil ik al mijn supporters en de mensen die me steeds gesteund door de jaren heen uitgebreid bedanken.’

Foto: Frans Claes