Yentl Nijs pakt zilver op WK BMX

Yentl Nijs pakt zilver op WK BMX

Ook de tweede dag op het WK BMX verliep goed voor de Belgen. De kersverse Europese kampioene Yentl Nijs pakte zilver bij de Girls 15. Ze steekt blijkbaar in bloedvorm. Ze was al tweede in de halve finale en plaatste zich zo vlot voor de finale. Daarin moest ze haar meerdere erkennen in de Française Lea Fouchard. Het brons was voor de Amerikaanse Olivia Armstrong. Bo Van Tiggel miste nipt de finale met een vijfde plaats in de halve finales.

Ook een knappe prestatie van Belgisch kampioen Rune Deburchgraeve bij de Boys 15. Hij won een manche van de 1/8 finales, deed dat netjes over de in de kwartfinales, werd vervolgens tweede in de halve finales. In de finale kwam hij net te kort om een medaille binnen te rijven. Hij werd vierde. De Australiër Nathaniel Rodway werd wereldkampioen. Het zilver was de Fransman Gauthier Jung voor de Zwitser Kilian Burkhardt. De Nederlander Tino Popma werd zesde.

Nick Vandeput werd vijfde bij de Boys 16. De Zonhovenaar won een kwartfinale en werd vierde in de halve finales. Dat was genoeg om de finale te rijden waar hij vijfde werd. Dean Wouters, reed ook een knap WK. Hij ging er uit in de halve finale. Brett Jacobs zag een finaleplaats al in rook opgaan in de kwartfinale. De wereldtitel ging naar de Duitser Axel Webster voor de Fransman Killian Buthod Villien en de Zwitser Gil Brunner.

Bij de Girls 16 kwamen de Belgische meisjes er niet aan te pas. Daar ging het goud naar de Japanse Saya Sakakibara voor de Britse Katurah Davidson en de Britse Blaine Ridge-Davis. De Nederlansde Wietske Bloemhof eindigde vijfde.

Ook bij de Men 17-24 vielen er geen medailles te rapen voor de Belgen. De Fransman Patrick Etienne haalde het voor de Brit Grant Hill en de Nederlander Stijn Nouwen.

Dat was ook het geval bij de Men 25-29. Nick De Proost en Roy Van Aken strandden in de kwartfinales. De Nederlander Jordy Agues werd wereldkampioen. Het zilver was voor de Brit Calum Strickland en het brons voor de Deen Mike Kaltoft. De Nederlander Kevin Van der Linde werd zesde.

De Fransman Charly Gaillard pakte de wereldtitel bij de Men 30 & Over. De Let Kristaps Ozolins werd tweede voor de Fransman Martial Pierru.

De Women 17 & Over werd een succesverhaal voor de Nederlanders. Tessa Geerling werd wereldkampioene voor de Amerikaanse Samantha Brown. Ellen Jacobs pakte de tweede Nederlandse medaille. Haar landgenote Tamara Vedder werd vijfde voor Jane Reacq, eveneens uit Nederland.

De wereldtitel bij de Masters 30 & Over ging naar de Ier Kelvin Batey voor de Deen Morten Therkildsen en de Fransman Mickael Le Cann. De Nederlander Dorus Brink werd achtste.