WK selectie gekend

WK selectie gekend

ava

Op 02 en 03 februari 2013 is het zover. Dan wordt in het Amerikaans Louisville (Kentucky) het Wereldkampioenschap veldrijden georganiseerd. Wie onze landgenoten zijn die hieraan deelnemen maakte Bondscoach Rudy De Bie maandag bekend in Vorst….

In het Amerikaans stadje Louisville (Kentucky) zal op 02 en 03 februari 2013 het Wereldkampioenschap Veldrijden georganiseerd worden. Het is natuurlijk de vraag wie zal er ons landje aldaar vertegenwoordigen.

Op deze vraag gaf Rudi De Bie maandag een duidelijk antwoord. In de gebouwen van KBWB lichtte hij toe welke landgenoten de oversteek zullen gaan maken om de kleuren van ons landje hoog te houden.

Titelverdediger Niels Albert, Sven Nys, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Bart Wellens en Bart Aernouts zullen de driekleuren in Amerika gaan verdedigen.

Deze selectie had Rudi al lang in zijn hoofd waren het niet dat in de eerste plaats ook Tom Meeusen deel zou uitmaken van deze selectie. Het lopende onderzoek tegen Tom besliste hier voorlopig anders over.

Indien Niels Albert volgende week in Hoogerheide de wereldbeker niet wint en Sven Nys of Kevin Pauwels gaan met de eindzege aan de haal dan mag ons land nog een extra veldrijder meesturen. De keuze zal dan gaan tussen Jim Aernouts – Jan Denuwelaere en/of Dieter Vanthourenhout.

De wedstrijd van zondag maakt dus nog deel uit of er ééntje meer mag meegaan naar het wereldkampioenschap of niet.

artikel gepost door Nancy