Niels Albert wint in Oostmalle, Kevin Pauwels pakt eindzege GVA-trofee

Niels Albert wint in Oostmalle, Kevin Pauwels pakt eindzege GVA-trofee

ava

Wereldkampioen Niels Albert heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. In de laatste GVA-cross nam de wereldkampioen met voorsprong de maat van Stybar. Kevin Pauwels werd derde en eindwinnaar van deze GVA-trofee voor Stybar en Nys.

Kevin Pauwels liet niets aan het toeval over en nam meteen in de eerste ronde over nadat ploegmaat Jim Aernouts even voor haas speelde.

Na een kwartier cross kwam Stybar bij Pauwels en gingen ze samen op pad.  Al vlug liep hun voorsprong op tot meer dan twintig seconden. In de achtervolging nog een hele resem renners met Vantornout, Meeusen, Albert,  Sven Vanthourenthout, Sven Nys,  Bart  Aernouts, Rob Peeters, Simunek en Dieter Vanthourenhout.

Albert ging dan in zijn eentje op zoek naar de leiders. Iets voorbij halfkoers sloot hij aan bij de leiders in de lussenstrook.  Stybar dreef dan even later het tempo en reed even weg van Pauwels en Albert.  Maar hij maakte een foutje en het trio zat terug samen.

In de voorlaatste ronde achtte wereldkampioen Albert zijn moment gekomen en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. De wereldkampoen reed vlot naar zijn achtste zege van het seizoen.  Stybar kwam in tweede stelling te zitten en gaf die niet meer af.  Pauwels had een derde plaats genoeg om de GVA-trofee te winnen.

Wereldkampioen Albert  sloot waardig het seizoen af. ‘Het is belangrijk om met een zege het seizoen af te sluiten. Ik was gebrand om te winnen vandaag.  Ik heb twee keer gewisseld van fiets en dan kwam ik terug op Pauwels en Stybar.  Ik hoopte dat Sven Nys meeging, maar dat lukte niet. Ik recupereerde goed en  kon zo wegrijden.’

Stybar wilde zo veel mogelijk winnen vandaag. ‘Ik maakte een fout door te lang te wachten.  Vandaag  wilde ik  de dagzege en het klassement winnen. Ik voelde me heel goed. Ik wilde teveel en nu heb ik niks. Maar ik ben toch tevreden met mijn tweede plaats, ook in het eindklassement.’

Kevin Pauwels reed een schitterend seizoen. Hij won de wereldbeker en de GVA-trofee, is nummer één van de wereld en pakte ook nog brons op het WK. ‘Zoveel klassementen winnen in een seizoen, is heel mooi.  Het is dit jaar heel goed geweest. Ik heb nu ook de GVA-trofee binnen en daar ben ik blij mee. ‘

Sven Nys is heel tevreden over het seizoen. ‘Ik ben tweede in het UCI-klassement, tweede in de wereldbeker. In de GVA-trofee viel het dit jaar wat tegen. Maar ik ben Belgisch kampioen. Ik ben heel regelmatig en behaalde de meeste overwinningen.  Ik wil niet pieken naar een WK bijvoorbeeld.  In elke cross wil ik er staan.’

Bij de nieuwelingen won Yannick Peeters en pakte ook de eindzege.  Wereldkampioen Mathieu Vanderpoel zegevierde voor de 26 ste dit seizoen bij de junioren.  Dahphny Van den Brand nam stijlvol afscheid in haar allerlaatste cross door te winnen bij de vrouwen voor wereldkampioene Marianne Vos.

Top tien elite

  1. Niels Albert
  2. Zdenek Stybar
  3. Kevin Pauwels
  4. Sven Nys
  5. Tom Meeusen
  6. Bart Aernouts
  7. Radomir Simunek
  8. Rob Peeters
  9. Dieter Vanthourenhout
  10. Sven Vanthourenhout