Hamme-Zogge al dan niet uit de Superprestige?

Hamme-Zogge al dan niet uit de Superprestige?

ava

Verschillende mediabronnen hebben het vandaag over de mogelijk laatste Superprestigecross in Hamme-Zogge morgen. Al zal het wellicht nog niet zo ver komen, als we Etienne Gevaert, voorzitter van de Superprestige mogen geloven. Golazo moet volgens hem wel stoppen met nog andere crossen voor de Superprestige te organiseren.

Vandaag meldde Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen dat het bestuur van de Superprestige Hamme-Zogge volgend seizoen niet meer in haar regelmatigheidscriterium zou opnemen. Mol, begin dit jaar nog organisator van het BK, zou de plaats innemen. Het zou een ‘dubbel’weekend worden met op zaterdag Boonen ‘and friends’ en op zondag dan de Superprestige aan het Zilvermeer.

Maar zo ver is het volgens Etienne Gevaert op de Veldritkrant.be nog niet. Gevaert wil wel dat Golazo stopt met het inlijven van crossen die tot de Superprestige behoren. Zonhoven zou geen probleem zijn, omdat ook TV zender Vier graag het in zijn aanbod wil behouden. Hamme-Zogge behoort tot nader order ook tot de Superprestige . Maar er zijn dus voorwaarden gesteld.

Afwachten maar hoe het evolueert. Naast Mol zou ook Kalmthout interesse tonen voor de Superprestige. De renners zullen morgen in Hamme-Zogge en overmorgen in Niel genoeg modder mogen trotseren. Ongetwijfeld wordt het een zware, maar boeiende cross. Gaan de oudere en krachtige veldrijders hier voordeel uithalen of zorgt iemand voor de verrassing. Morgenavond kennen we het antwoord.