Geoffry Maes(masters 1) en Kris Hertsens(masters2) zijn nieuwe Belgische kampioenen

Geoffry Maes(masters 1) en Kris Hertsens(masters2) zijn nieuwe Belgische kampioenen

Geoffry Maes is de nieuwe Belgische kampioen bij de masters 1. Maes was outstanding in Halle en versloeg Kris Henderieckx en Kris Janssens.  Bij de masters 2 pakte Kris Hertsens het goud. Hij was beter dan John Soenens en Ronny Geerts.

Na zijn knalprestatie in Geraardsbergen verwachtte iedereen Kristof Houben bij de masters 1. Maar het was Geoffry Maes die zijn duivels ontbond en meteen de leiding nam in de titelstrijd. Hertsens lag meteen mee aan de leiding bij de masters 2.

Elke ronde kon Maes zijn voorsprong nog vergroten.  Houben, Henderieckx en Janssens reden in de achtervolging, maar kregen de kloof niet meer gedicht. Houben kon het tempo vooraan niet volgen en viel wat terug. Voor Henderieckx en Janssens begon de strijd op de podiumplaatsen.  Maes won afgescheiden,  Henderieckx reed naar het zilver en Janssens naar brons.

Bij de masters 2 was niets te doen aan de suprematie van Hertsens. De marathonbiker pakte zijn tweede Belgische titel in de cross-country.  John Soenens moest weer vrede nemen met zilver en Ronny Geerts pakte het brons mee naar huis.

 

Erik Braeken