Joyce Vanderbeken erg tevreden met BK parcours in Halle

Joyce Vanderbeken erg tevreden met BK parcours in Halle

Eindelijk is het zover! Een BK MTB dat niet in Malmedy verreden wordt!  Voor mij is dat na 3 jaar een verademing.

Want in Halle zijn geen ellenlange klimmen en spectaculaire afdalingen. Nee, in Halle gaat het continue op en neer, bochtjes, balkjes en … kiezelsteentjes. Kortom een parkoer dat me zeker moet liggen.
Ik kon na de verkenning dan ook met een goed gevoel huiswaarts keren. De commotie rond de rotsblokken kon ik wel begrijpen. Persoonlijk vond ik de rock-gardens echt wel leuk, alleen kon je op die stenen lek rijden of een wielbreuk oplopen en dat zou echt wel jammer zijn. De inzet is namelijk groot! Die fantastisch mooie driekleur die je een gans jaar mag showen, wie droomt daar niet van?
De organisatie heeft dit echter goed opgelost door er tonnen kiezelsteentjes op te gieten, waardoor de losse stenen nu perfect vast liggen en je er zonder problemen doorheen kan fietsen.
Conditioneel kan ik ook zonder vraagtekens van start gaan. Ik voel me prima! Dat heb ik vorige week in Geraardsbergen nog bewezen, waar ik de ganse wedstrijd heb gekleurd en uiteindelijk 2de werd.

 

Joyce Vanderbeken