Marc Druyts overlijdt na wedstrijd in Bevel

Marc Druyts overlijdt na wedstrijd in Bevel

ava

De wegwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften in Bevel kende zaterdag een dramatisch slot. De 44-jarige wielrenner Marc Druyts overleed na afloop van de wedstrijd aan een hartstilstand.

Samen met een groepje andere renners was Marc Druyts vroegtijdig uit de wedstrijd genomen door de BWB-afgevaardigden omdat het verschil tussen de kopgroep en het peloton te groot geworden was en daardoor de veiligheid in het gedrang kwam.

De renner maakte aanstalten om naar zijn wagen te gaan, die in de omgeving van de omloop geparkeerd stond, toen hij plots tegen de vlakte ging. Omstanders zagen dadelijk in dat het ernstig was. Marc Druyts werd door de hulpdiensten nog wel overgebracht naar het ziekenhuis in Lier, maar daar kon men enkel het overlijden vaststellen.

Druyts woonde in Nijlen en verwierf in het verleden vooral bekendheid in het veldrijden. Als Master won hij vorig jaar nog het wereldkampioenschap in Mol en op dit ogenblik was hij nog steeds Europees kampioen bij de Masters B. Hij was getrouwd en vader van twee kinderen.

Bron: Belga

Brecht Toelen