Getest: het Amplifi MKII shirt

Getest: het Amplifi MKII shirt

Onze medewerker, Eelco de Vries, testte het Amplifi MKII shirt en schreef zijn bevindingen voor ons op.

Het Amplifi MKII Shirt. ( Deel 1 )

Een opkomende trend in de mountainbike wereld zijn de verschillende merken rug beschermers. Wij kozen voor het shirt van Amplifi in verband met het prijs kwaliteit niveau en de ervaring die ze hebben met het ontwikkelen van beschermende kleding.

Het shirt ziet er netjes en goed afgewerkt uit en is gemaakt van degelijk materiaal. Het shirt is in alle denkbare omstandigheden getest en gecertificeerd volgens de EN 1621-2:2014 norm, een norm die eigenlijk bedoeld is voor bescherming op motoren. De volledige specificaties vind je onderaan het artikel. Ik trek het shirt onder mijn gewone fietskleding aan als ik ga mountainbiken. Het extra gewicht is makkelijk te hebben en vormt geen belemmering in de prestaties, tevens ondervind het torso geen hinder in bewegingsvrijheid. Het shirt ademt naar behoren en ook het beschermende gedeelte van het shirt bied voldoende ventilatie. Het aantrekken en uit trekken van het shirt vereist wat oefening mede door de nauwkeurige pasvorm van het shirt. Belangrijk is dat je de juiste maat selecteert omdat dat deel uit maakt van de beschermende factor. Het shirt kun je bestellen in de maten XS / S – S / M – M / L en L / XL. Verder is het shirt voorzien van no-slip no grip om het omhoog kruipen van het shirt tegen te gaan en voor de absolute zekerheid zijn riempjes aan beide zijden zodat je het shirt vast kunt maken aan kleding.

Over het nut van dit shirt kun je twisten als je wil maar een stukje extra veiligheid is in mijn ogen nooit verkeerd we dragen immers ook een helm en bril om ons zelf te beschermen.
Ik moet zeggen dat ik het shirt nu eigenlijk elke rit gebruik en het engste minpuntje watik tot op heden kan verzinnen is de combinatie met een camelbak ( wellicht dat hier in de toekomst een variant op komt ? ) . Anderzijds ben ik benieuwd of ik net zo enthousiast ben als ik het shirt van de zomer aantrek in combinatie met hogere temperaturen want ondanks dat het shirt afdoende ventileert merk ja natuurlijk wel dat je een extra laag kleding draagt.
We houden jullie op de hoogte van onze bevindingen.

Met dan aan CaeloSports en Amplifi voor het ter beschikking stellen van het shirt

Eelco de Vries