Nick De Vries vol vertrouwen naar Beneluxcup

Nick De Vries vol vertrouwen naar Beneluxcup

Vorig jaar werd Nick De Vries in Ottignies Belgisch kampioen bij de Fun. Inmiddels maakte hij met succes de overstap naar de elite. Hij liet er al mooie resultaten optekenen.

De Vries trekt dan ook vol vertrouwen naar de Beneluxcup. ‘Ik had wel gehoopt goed te zijn in het seizoensbegin. Maar zo goed als nu had ik niet gedacht. Ik heb een heel goede winter gehad en ben niet ziek geweest. Vorige week heb ik wel een verkoudheid gehad, die me nog wat parten speelt. Maar normaal gezien is dat opgelost tegen Paasmaandag als de Beneluxcup start. Ik wil vooraan meestrijden. Veel zal afhangen van mijn startpositie. Misschien kan ik wel opschuiven na een mindere start,’vertelt de biker van RS Bikes Pulderbos.

Nick, die zijn wedstrijden rijdt op een Scott, heeft nog nooit in Nieuwkuijk gereden. ‘Maar ik zocht het wel op het Youtube en zo te zien is het een snel parcours. Dat moet me liggen. De Beneluxcup is toch aangestipt als een belangrijk doel. Het gaat om een nieuw klassement en dat staat toch een niveau hoger dan de andere wedstrijden,’weet De Vries.

Het BK is een andere wedstrijd waar Nick heel goed wil zijn. ‘Daar werk ik met een heel team naar toe. Zo zijn mijn kinesist Kristel Coremans uit Baal(waar Nick net was toen we hem belden), mijn trainer Peter Vervoort uit Kessel, Luc Van den Broeck van de sportvoeding Concap, mijn osteopate en mental coach Gudrun Lambrechts uit Wiekevorst heel belangrijk voor mij. Het parcours in Ottignies ligt me zeker. Vorig jaar werd ik er al Belgisch kampioen en ook de openingswedstrijd dit seizoen ging me goed af. Ik merk wel dat mijn herstel langer veel meer tijd vergt dan vroeger. Dat is niet altijd eenvoudig als je full-time werkt. Maar mijn motivatie is zeker meer dan voldoende,’besluit RS Biker.

Foto: Chantal Brevers