Marianne Vos voert deelnemerslijst vrouwen aan in Nieuwkuijk

Marianne Vos voert deelnemerslijst vrouwen aan in Nieuwkuijk

Marianne Vos zal op tweede Paasdag tijdens de eerste wedstrijd van de Pearl Izumi -Benelux cup van start gaan.
Als ze de UCI punten binnenrijft, garandeert dat een betere ranking in het landen klassement. Acht beklijvend mooie parcoursen sieren deze Beneluxcupreeks en vragen het maximale van de renner, pure topsport dus.

Naast de Benelux bikesters zijn nog vier andere nationaliteiten ingeschreven bij de vrouwen waaronder, de Oostenrijkse Lisa Mitterbauer van het Habitat MTB Team die momenteel 56 ste staat op de UCI ranking, Ruby Miller uit Engeland , Moran Tel-Paz uit Israel en Cemile Trommer uit Duitsland.
Verder staat op een enkeling na die andere verplichtingen heeft de Pearl- Izumi Beneluxcup hoog op de agenda als opener van deze mooie serie wedstrijden.

Laura Turpijn, Petra Mermans Hielke Elferink , Anne Terpstra , Nele van Maldeghem , Inne Bertels en Marlies Beckers zijn zo maar enkele namen die niet komen rijden voor de troost prijzen en scherp zullen zijn op het toch wel redelijk stuurvaardige parcours.
Een goede vorm alleen zal niet volstaan. Je zal moeten weten waar je sterke punten op deze omloop liggen. Het contstante optrekken en afremmen is hiermee bepalend voor de uitslag en degene die wint heeft veel power. Maar is ook sluw genoeg om niet alles in de eerste twee ronden te geven.

Bochten kunnen rijden is ook al zo iets op dit parcours PI-Beneluxcup waardig. De parcours bouwers hebben ook een stuk rotsige ondergrond gecreërd in de voorgaande jaren die het nodige vergt van de fiets en renners
De punten zijn erg belangrijk en zullen de vrouwen elite tot het uiterste drijven om zo goed mogelijk te scoren. De leiderstrui zal eveneens begeerd worden als teken van suprematie over acht wedstrijden..

Tot maandag, tweede Paasdag, bij de openingswedstrijd in Nieuwkuijk.

Jan van Dijk