Githa Michiels 20 ste op haar WK

Githa Michiels 20 ste op haar WK

ava

Githa Michiels keek uit naar het WK. De weeromstandigheden zaten mee voor en ze had er vertrouwen in. Maar haar rug speelde op tijdens de race en ook haar fiets wilde finaal niet mee. Ze werd twintigste op een handvol seconden van de 17 de plaats. Nog enkele crossen en Githa bereidt haar MTB zomer voor.

Mijn eerste wereldkampioenschap veldrijden was eentje dat ik niet snel zal vergeten.

Op donderdag voor de wedstrijd moesten we aanwezig zijn in het hotel waar heel de Belgische delegatie verbleef. In de namiddag was het reeds tijd voor de eerste verkenning van de omloop.

De verkenning op donderdag en vrijdag verliep goed , wel lag het er enorm snel bij , niet echt zoals ik het graag wou . Maar ik zag in de weerberichten dat er regen op komst was, dat was wat ik nodig had.

Het enigste dat me wat zorgen baarde was mijn rug , na twee behandelingen bij de kinesist was er wel wat beterschap maar ik kon nog steeds niet op mijn trappers lopen. Frusterend , want ik keek echt wel uit naar deze wedstrijd , als je dan niet vol je ding kan doen is dat niet leuk.

Vrijdag nacht had het goed geregend , dat zorgde voor een klein modderlaagje op zaterdag. Ik zag het helemaal zitten.

Tijdens de opwarming voelde ik me goed , afwachten wat het tijdens zou worden.

De start blijft een pijnpunt. Ik werd weer helemaal achteruit geslagen, als bijna laatste kon ik het veld in , wederom een helse inhaalrace.

Ik probeer zo snel als mogelijk op te schuiven , dat lukte niet zoals ik wou . Telkens als ik recht op mijn trappers ging staan schoten de pijnscheuten in mijn rug en moest ik weer in het zadel.

Gelukkig beschikte ik over heel wat kracht al zittend op mijn zadel en kon ik toch opschuiven. In de voorlaatste ronde zag het er nog vrij behoorlijk uit. Ik kon de top 20 binnenrijden. Mijn fiets besliste er echter over dat ik weer wat achteruit werd geslagen , ik moest de laatste ronde ingaan zonder achterrem. Ik moest dus wisselen terwijl de tegenstand verder reed. Daar verloor ik dus weer wat plaatsen. Ik strandde als 20ste op een handvol seconden van de 17de plaats.

Dit was het beste dat ik er van kon maken. Ik heb me voorbereid zo goed als mogelijk.

Ik moet dus tevreden zijn met deze 20ste plaats,  al hoopte ik wel op een beter resultaat. Het was in ieder geval een hele beleving geweest dit wereldkampioenschap en ik heb er veel van geleerd.

Met nog drie crossen voor de boeg ( Lille , Oostmalle en de cyclocross masters in Waregem ) is mijn veldrit seizoen bijna voorbij en zal ik me voor 100% focussen op mijn mountainbike zomer.

Githa.