Githa Michiels analyseert haar BK veldrijden

Githa Michiels analyseert haar BK veldrijden

ava

Githa Michiels nam afgelopen zondag deel aan het BK veldrijden in Mol. Ze werd er vierde. Githa analyseerde haar wedstrijd…

‘Na een weekendje zonder cross was het tijd voor het Belgisch kampioenschap in Mol. Op woensdag was ik reeds gaan verkennen , buiten de veelbesproken zandstrook lag er niet echt iets speciaals in deze omloop. Ik hoefde me dus niet echt zorgen te maken.

De vrieskoude zorgde er wel voor dat op zondag de omloop er supersnel bijlag , de zandstrook was nu niet zo gemakkelijk te rijden , van in de eerste meters zou er gelopen worden. Ik mocht eens een keertje van op de eerste startrij vertrekken. Een hele verademing voor mij , al blijft dit toch een zwak punt.

Als 8 ste ging ik het veld in , op de single trails net na de start was het wringen en duwen zodat ik de aansluiting niet kon maken met de eerste 3. In de loopstrook kon ik nog enkele dames afschudden zodat ik alleen op zoek ging naar de dames voor me. Alles verliep vlot en ik geloofde nog steeds in het podium tot ik in de afdaling van een zandduin ten val kwam en een eindje moest lopen , de val sloeg op mijn benen en het ritme was gebroken. Ik probeerde nog te herpakken maar het gat op het podium was te groot. De 4de plaats was het hoogst haalbare. 

Nog steeds ben ik ontgoocheld dat ik net naast het podium eindigde , maar als ik de wedstrijdgegevens analyseer dan zie ik dat mijn eerste ronde even snel is dan mijn laatste en dat ik dus goed op weg ben naar mijn mountainbike conditie. En dat is wat telt ! Ook het feit dat ik toch behoorlijk gepresteerd heb op een soort omloop die me nooit goed gelegen hebben geeft weer dat mijn harde werk en inzet loont,’vertelt Githa.