Klaas Vantornout pakt driekleur in Mol

Klaas Vantornout pakt driekleur in Mol

Klaas Vantornout is na een thrillerfinale Belgisch kampioen geworden in Mol. Hij reed in de finale weg uit een kopgroep en won met voorsprong. Uittredend kampioen Sven Nys was tweede en Kevin Pauwels vervolledigde het Sunweb-Napoleon Games succes met brons.

Ondanks alle gekibbel over het parcours werd het een supersnelle cross met superspannende finale. Klaas Vantornout nam meteen het iniatiatief en zette iedereen onder druk door meteen in de aanval te gaan. Tom Meeusen en Rob Peeters reden naar Vantornout. Albert sloot ook aan en vormde meteen een kopduo met Vantornout.

Na de tweede ronde kregen we acht leiders met Wellens, Vantornout, Pauwels, Nys, Albert, Aernouts, Meeusen en thuisrenner Rob Peeters.Daar vielen een ronde later twee renners af. Meeusen had een lekke band en voor Aernouts ging het te snel.

Zes leiders dus en Kevin Pauwels kreeg het bij momenten erg moeilijk en hing even aan de rekker. Dan was het de beurt aan Niels Albert om even aan de boom te schudden. Maar het viel terug stil. Pauwels waagde dan even zijn kans, maar alles bleef samen.

In de slotfase maakten nog zes renners aanspraak op de titel: Vantornout, Albert, Nys, Peeters, Wellens en Pauwels. Vantornout verraste dan zijn tegenstanders in de laatste ronde met een krachtige demarrage.  Nys probeerde nog naar de Sunwebrenner te rijden, maar het was te laat. Voor Sunweb is de eerste nationale titel bij de elite. Het feest werd helemaal compleet door het brons van Kevin Pauwels.  Niels Albert viel net naast het podium.  Rob Peeters eindigde net in de top vijf.

Vantornout was duidelijk: ‘Ik reed een perfecte wedstrijd. Het hele seizoen reed ik al op niveau, maar het kwam er niet uit. Toen ik zag dat Sven en Niels niet goed zaten, waagde ik mijn kans. Het is een droom die uitkomt.’

Sven Nys toonde zich een waardige verliezer. ‘Ik ben tevreden met mijn tweede plaats. Mentaal was het vooral niet goed om zo aan de start te komen. Ik zat met twijfels. Het was niet aan mij om de wedstrijd te maken. Klaas is de verdiende winnaar.  Er zijn nog wedstrijden waar ik iets kan doen. ‘

Bij de elite zonder contract volgde Kevin Cant zichzelf op en zorgde voor een dubbel feestje ten huize Cant. Het zilver was voor Kevin Eeckhout en brons voor Dave De Cleyn.

Uitslag:

  1. Klaas Vantornout
  2. Sven Nys
  3. Kevin Pauwels
  4. Niels Albert
  5. Rob Peeters
  6. Bart Wellens
  7. Bart Aernouts
  8. Jim Aertnouts
  9. Wietse Bosmans
  10. Tom Meeusen

11. Jan Denuwelaere

12. Kenneth Van Compernolle

13. Davy Commeyne