Kevin Van Hoovels achtste in Bundesliga Bad Salzdetfurth

Kevin Van Hoovels achtste in Bundesliga Bad Salzdetfurth

ava

Kevin Van Hoovels is op een achtste plaats geëindigd in de slotmanche van de Bundesliga Cup. De zege ging naar de Duitser Moritz Milatz. Jeff Luyten reed naar een derde plaats bij de beloften.

Het mountainbikeseizoen loopt stilaan op zijn eind. De Wereldbeker is voorbij, maar toch staan nog enkele wedstrijden op het programma. Zowel Kevin Van Hoovels, als Jeff Luyten zakten zondag af naar het Duitse Bad Salzdetfurth voor de internationale mountainbikewedstrijd in de Bundesliga Cup.

`Ik mocht starten op de eerste rij’, zegt Kevin Van Hoovels `en was meteen goed weg. Een goede start dus, maar in de tweede en derde ronde zakte ik een beetje terug. Gelukkig voelde ik me gaandeweg beter worden en kwam ik weer in mijn ritme.

Met uiteindelijk een achtste plaats als resultaat. `Ik ben er tevreden mee’, zegt Kevin `Het was een wedstrijd met een sterk deelnemersveld. Alle renners die vandaag voor me zijn geëindigd halen in een Wereldbeker top 10, top 15. Die achtste plek was het hoogst haalbare.’

Zondag staat Kevin wellicht aan de start van de veldrit in Erpe-Mere. `Vorige week heb ik twee crossfietsen ontvangen van Scott’, aldus Kevin. `Ik ga er deze week een beetje mee trainen en dan zien we zondag wel wat dat geeft. Na die crosswedstrijd werk ik een week later nog een mountainbikewedstrijd af in het Nederlandse Apeldoorn en daarna cross ik tot wellicht half november.’

Derde plaats voor Jeff

Bij de beloften stond Jeff Luyten op het podium met een derde stek. Een opsteker na alle ellende de voorbije maanden en een duidelijk signaal dat het stilaan weer de goede kant met hem uitgaat. `Dit doet wel deugd’, zegt hij. `Ik ben echt blij met die derde stek.’

De zege ging naar wereldkampioen Michiel van der Heijden, de tweede plek was voor de Brit Grant Ferguson. `Ja ik ben echt wel tevreden’, klinkt het bij Jeff. `Mijn start was heel goed en ik kon vlot mee met Michiel en Grant. Vrij snel zonderden we ons af van de rest van de groep. De laatste ronde versnelde Michiel en ik moest vrijwel meteen het wiel lossen. Ik ben dan gewoon in mijn eigen tempo naar de finish gereden. Die twee waren gewoon sterker. Dat moet ik eerlijk toegeven.’

Luyten sukkelde met blessures de voorbije maanden, maar lijkt sinds een paar weken terug de oude. `Het is nog altijd niet wat het geweest is’, zegt hij, `de ene dag heb ik wel een goed gevoel, de andere dag is het weer wat minder, maar het gaat alleszins de goede kant uit. Dat vraagt gewoon tijd.’

Jeff neemt net zoals Kevin deel aan de wedstrijd in Apeldoorn over twee weken, mogelijk plant hij ook nog een andere buitenlandse wedstrijd, maar daar beslist hij later over. `Ik ben opgelucht dat het nu beter draait. Het is belangrijk om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten en positief de winter in te gaan.’