Githa Michiels mag naar het EK

Githa Michiels mag naar het EK

ava

Githa Michiels mag dan toch naar het EK in Bern volgend weekend. Oververdiend trouwens na haar 19 de plaats in de wereldbeker in Val di Sole. Haar beste resultaat ooit in de wereldbeker. Githa geeft een reactie op haar wedstrijden van de afgelopen weken.

Na een heel mooie eerste helft van het seizoen met een aantal mooie overwinningen , top tien plaatsen in grote internationale mtb wedstrijden en de verlenging van mijn xce titel bleef ik mijn eerste twee wereldbekers door omstandigheden vrij matig vinden.

De voorbije weken voelde ik de conditie weer naar een hoger niveau gaan en dat gaf me vertrouwen. Tijdens de verkenning van de wereldbeker omloop in Italie voelde ik me heel goed en kon ik duidelijk een groter verzet duwen dan vele anderen.

Zo kon ik gerust toeleven naar de wedstrijd op zaterdag, bij de start kon ik maar matig opschuiven wat resulteerde in een 40ste positie in het begin van de wedstrijd. Op de zware klimmen kon ik echter op mijn grote plateau blijven in tegenstelling tot vele concurrentes en zo begon ik al snel op de schuiven. Ik kon vrij goed recupereren in de afdalingen om zo telkens voluit te gaan op de klimmen waardoor ik bleef opschuiven tot de 19de positie.

Ik had niet echt een superdag maar kon de warmte en de zwaarte van deze omloop goed aan, een teken dat het harde werken van de voorbije jaren zeker loont.

Een prestatie als deze kwam niet overwacht al had ik niet naar deze wedstrijd toegewerkt als een groot doel. Ik was namelijk bezig aan een trainingsblok naar de volgende maanden toe. Deze 19de plaats is na mijn 23ste plaats in de wereldbeker in Zuid Afrika ( 2009 ) ook meteen het beste resultaat dat ik ooit in een wereldbeker boekte.

Door het behalen van mijn selectienorm voor het Europees kampioenschap mag ik nu toch naar het Zwitserse Bern al had ik dit al uit mijn hoofd gezet en mijn zinnen gezet om een mooi resultaat in het Belgisch kampioenschap op de weg in La Roche volgende week.