Markus Schulte-Luenzum bist in Val di Sole

Markus Schulte-Luenzum bist in Val di Sole

ava

Markus Schulte-Luenzum heeft zijn tweede wereldbekerzege te pakken. Hij won in Val di Sole bij de U23 heren voor thuisrijder Daniele Braidot en zijn landgenoot Nicolas Pettina. De Duitser was outstanding en reed van start tot aankomst aan de leiding. Jeff Luyten werd knap achtste. Jens Schuermans had een mindere dag en werd achttiende en verliest zijn leidersplaats in het klassement. Didier Bats eindigde als 26ste. De overige Belgen: De Vocht(38ste), Mels(42ste) en Scheire(43ste).

De Duitser Markus Schulte-Luenzum, de winnaar van Albstadt, legde er meteen de pees in de eerste ronde.  Hij had 20 seconden voorsprong op de Italiaan Nicolas Pettina en de Zwitser Matthias Stirnemann.  Daniele Braidot en Julien Schelb waren vier en vijf. Jeff Luyten kwam door als zevende. Jens Schuermans reed op driekwart minuut als elfde net achter Michiel van der Heijden.  Ruben Scheire overschreed de finish als 16 de, Bart De Vocht als 27 ste net voor Fabrice Mels.  Didier Bats was 61 ste, Bruwière 83 ste.

Een ronde later waren de verschillen al wat groter. De Duitser leidde nu voor thuisrijder Daniele Braidot (op een halve minuut) gevolgd door zijn landgenoot Pettina en Stirnemann.  Dan volgde een achtervolgend trio met Luca Braidot, Dirk Peters, Julian Schelb en  Julien Trairieux. Van der Heijden was opgeschoven naar de negende plaats, Luyten viel vijf plaatsen terug(12de).  Wereldbekerleider Schuermans volgde als veertiende al op 1’43”. Ruben Scheire 20steDe Vocht 25 ste, Mels 38 ste, Bats was  opgeschoven naar de 48ste positie, Bruwière 77ste.

Halfkoers had de Duitser al een minuut voorsprong op Daniele Braidot en meer dan anderhalve minuut op Pettina. Luyten net in top tien voor Van der Heijden. Scheire 18 de net voor Schuermans, die zijn dagje niet leek te hebben. De Vocht op 30, Mels als 39 ste,Bats 40ste.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Schulte-Luenzum anderhalve minuut voorsprong op Daniele Braidot en twee minuten op Pettina. Ferguson en Stirnemann volgden op meer dan drie minuten.  Jeff Luyten was intussen knap achtste.  Van der Heijden elfde, Schuermans 18 de, Scheire kwam door als 25 ste, dan Bats op 28, De Vocht 39ste, Mels 41ste, Bruwière was uit koers door de 80% regel.

De posities bleven ongewijzigd en de Duitser Schulte-Luenzum pakte na Albstadt zijntweede wereldbekerzege van het seizoen.  Luyten en Schuermans behielden hun posities, Bats schoof nog twee plaatsen op, De Vocht werd 38 ste, Mels 42ste. Ruben Scheire kreeg wellicht af te rekenen met pech want hij werd uiteindelijk nog 43ste.

Jeff Luyten wilde zich vooral niet opblazen.’Het was een zeer zware wedstrijd door het lastige parcour in combinatie met het parcours. Opdracht was om me niet op te blazen en over heel de wedstrijd een goed tempo vol te houden. Doordat te doen had ik nog zicht op 6 en 7 maar kwam kracht tekort.’

 

Uitslag:

1. Markus Schulte-Luenzum(Dui) in 1:22:43

2. Daniele Braidot(Ita) +1:19

3. Nicolas Pettina(Ita)+2:04

4. Grant Ferguson(GB)+2:24

5. Matthias Stirnemann(Zwi)+2:58

6. Reto Indergand(Zwi)+3:06

7. Hugo Drechou(Fra)+3:23

8. Jeff Luyten(Bel)+3:29

9. Dirk Peters(Nzl)+3:51

10. Michiel van der Heijden(Ned)+4:19

18. Jens Schuermans(Bel)+6:53

26. Didier Bats(Bel)+8:41

38. Bart De Vocht(Bel)+11:03

42. Fabrice Mels(Bel)+12:03

43. Ruben Scheire(Bel)+12:21