Kristien Nelen zesde in Bastogne

Kristien Nelen zesde in Bastogne

ava

Kristien Nelen wilde na haar Enduro avontuur nog eens proeven van een cross-countrywedstrijd. Ze nam deel in Bastogne. Je leest hier haar wedstrijdverhaal.

Zaterdag zakte ik al af naar mijn vrienden in Houffalize om het parcours in Bastogne te verkennen. Zoiets doe ik enkel bij belangrijke wedstrijden maar nu was de fiets de reden. Na 3-4 weken enduro’s met een fully wist ik dat ik terug moest wennen aan de hardtail. Verder was het maar afwachten hoe ik gerecupereerd was na die 13u Epic Enduro, de week stage en het lange reizen…

Het parcours was niets bijzonder. Weinig hoogteverschil, in het wilde weg paadjes gemaakt in een mooi bos, wat resulteerde dat het nergens bolde. Ik hoopte dat mijn rug het ging volhouden op dit holderdebolder-parcours. Verder wel een drop en een paar leukere stukjes. Het was vooral draaien en keren aan lage snelheid.

Zondag stonden we met 10 dames aan de start, waarvan er eentje opviel: een Australische prof renster. Een stofwolk en daar gingen we dan over het hobbelige motocross parcours. In eerste instantie was ik goed weg maar na de bocht zakte ik wat terug. In het bos kon ik de kloof weer dichten en op een klimmetje ging ik over de dame van MTB-Rudi team. De ronde daarna vond ik mijn ritme maar ik had niet direct iemand in het vizier en achter mij kwam er ook niets. Ik probeerde nu en dan aan te klampen bij passerende Masters. Elke ronde vervloekte ik het gehobbel maar keek ik ook uit naar de drop en het leuke bochtenstuk wat wel iets van enduro had. Hier reed ik zelfs mannen op achterstand!

De Australische won, de Franse Pauline Delhaye was 2e en Inne Bertels 3e. Ik finishte als 6e op dik anderhalve minuut van Alicia Franck. Plaats 4 en 5 waren nooit ver weg dus ik kan best tevreden zijn, ook het gevoel zat goed en ik had geen terugval. Mijn XC ambities zijn sowieso veel lager dan voorgaande jaren dus is dit nu vooral training. Ik vond het leuk om nog zoveel aangemoedigd te worden. Ondanks mijn enduro-avontuur voel ik me nog steeds welkom én dik gesteund op de XC. Dat doet me wat…

Graag wil ik volgende mensen bedanken: Fietsshop Uitgeest om de lock-out te maken, Luc Baert die even mecanieker wou spelen en Joseph Dislaire voor de bevoorrading. Voor het eerst reed ik met een nieuwe lichtere wielset van Ryde: de Trace XC, handgemaakt door Jan Van Dijk. Dit is mij -in combinatie met de Continental X-Kings- zeer goed bevallen! Een groot verschil.

Volgende week terug een enduro in Flemalle en dan op 2 & 3 mei de “Roc d’Ardenne” (vrijdag XC, zaterdag enduro).