Sven Nys opnieuw Koning Winter in Waregem

Sven Nys opnieuw Koning Winter in Waregem

ava

Sven Nys won in Waregem de laatste wedstrijd van het seizoen, de Cyclocross Masters. In een spannende spurt haalde hij van Lars Van der Haar. Niels Albert werd derde.

In Waregem sloten de veldrijders hun seizoen af met een schitterend spektakel als de Cyclocross Masters . Ook de dames kwamen hier aan de start. We kregen een prachtige strijd te zien tussen Ellen Van Loy – Sanne Cant en Pavikova. Sanne wist de dames te verschalken en mocht zo de laatste eindzege op haar palmares bijschrijven. Ellen Van Looy werd knap tweede en Havikova werd derde.

Bij de heren kregen we een super spannende strijd te zien. Jim Aernouts had een super goede start en domineerde in de aanvang van de wedstrijd. In de voorlaatste ronde vonden de tenoren het welletjes en reden naar hem toe. Lars van der Haar verhoogde het tempo, maar Albert en Nys zaten goed in zijn wiel en beantwoorden elke versnelling terug. Tot in de laatste ronde noteerden we nog verscheidene aanvallen, maar het kwam tot een spannende spurt waarbij Nys nog over de beste benen beschikten en zo de eindzege op zijn naam schreef. Lars van Der Haar werd mooi tweede en Albert sloot het seizoen af met een derde plaats.

In Waregem werd Sven opnieuw gekroond tot Koning Winter. Over het ganse seizoen mag gezegd worden dat hij de regelmatigste was. Heel wat overwinningen en ereplaatsen. Nu mogen de renners gaan genieten van hun welverdiende vakantie.