Goud voor Yannick Peeters en Michael Vanthourenhout op EK

Goud voor Yannick Peeters en Michael Vanthourenhout op EK

Yannick Peeters heeft de Europese titel veroverd bij de junioren. In een spannende wedstrijd haalde hij het van de plaatselijke Adam Toupalik en de Fransman Yan Gras. Bij de beloften won Michael Vanthourenhout eerder verrassend voor Mathieu Vanderpoel en  Gianni Vermeersch.

Yannick Peeters, Lucas Dubau, Adam Toupalik en Kobe Goossens waren de smaakmakers in de  aanvangsfase. Peeters deelde een tik uit, maar kreeg geen vrijgeleide.

Kobe Goossens leek dan op weg naar de titel. Maar door de modder in zijn ogen reed hij tegen een paaltje en viel.  Weg kansen voor Goossens. Toupalik nam het vooraan over, maar hield niet vol. Daarop ging Peeters en pakte zo de mooiste titel tot nu toe in zijn carrière.

Bij de beloften was het opnieuw prijs. Michael Vanthourenhout, de jongere broer van prof Dieter, pakte zijn eerste titel in zijn carrière.  Eerst trok Mathieu Vanderpoel in de aanval. Maar Vanthourenhout en Vermeersch dichtten de kloof. Dan demarreerde Vermeersch tot twee keer toe. Het trio kwam echter terug samen en dan waagde Vanthourenhout zijn kans. Vanderpoel loste het eerst en daarna Vermeersch na een foutje. Hierop ontbond Vanthourenhout al zijn duivels en pakte het goud. De andere Belgen deden het ook uitstekend. Wout Van Aert werd vierde voor Laurens Sweeck, Jens Vandekinderen en Tim Merlier.  Jens Adams werd negende en Daan Soete elfde.

Bij de vrouwen verlengde Helen Wyman haar titel. Ze haalde het na het solo. De strijd om de tweede plaats was boeiender en daarin was Nikki Harris de beste voor Chainel-Lefevre en Sophie De Boer. Ellen Van Loy werd vijfde voor haar landgenote Sanne Cant.