Het Belgische veldritseizoen gaat drie weken later beginnen met Beringen op 8 oktober

Het Belgische veldritseizoen gaat drie weken later beginnen met Beringen op 8 oktober

De veldrijders/rijdsters zijn hun volop aan het voorbereiden op hun nieuwe veldritseizoen maar voor de liefhebbers van deze sporttak zal het eventjes langer wachten zijn naar het begin van het nieuwe seizoen.

De veldritwedstrijden van Lokeren en Kruibeke vallen van de kalender af en voor Beringen is het twee weken opschuiven om hun wedstrijd aan te vatten.

Er is al heel wat kilometers getraind om aan het nieuwe veldritseizoen te kunnen beginnen. Afgelopen jaren was het in Lokeren tijdens de Rapencross dat het seizoen op gang werd gebracht. Maar dit jaar zal het wel wat anders zijn. De organisatie moet een sabbatjaar inlassen.

Ook de Poldercross in Kruibeke valt van de kalender af. Er is een probleem om dit jaar de nodige plaats te voorzien voor het rennerspark en daarom wordt er gekozen om dit seizoen niet op de kalender te staan.

Dus wordt Beringen op 8 oktober 2023 de opener van het nieuwe Belgische crossseizoen. Maar de UCI denkt daar anders over. Zij geven aan dat het seizoen zal starten op 08 oktober met de opvolging van de wedstrijden in Amerika waar de renners/rensters dan de wereldbeker op gang trekken.

Voor het B-circuit blijft alles bij het oude. Zij zullen hun wedstrijden aanvatten in het openingsweekeinde van 02-03 september 2023. Met de wedstrijden in Steenhuffel en Kessel.

We tellen vol spanning af naar dit openingsweekeinde.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts