Honger naar meer voor het Scott-Sram racing team

Honger naar meer voor het Scott-Sram racing team

Weer een succesvol race weekend in de aanloop naar de World Cups staat in de boeken met Nino Schurter op de tweede plaats en Lars Forster op een knappe vijfde plaats, terwijl Kate Courtney afgelopen weekend het podium verloor door een lekke band in HC Haiming.

‘De volgende race bracht het SCOTT-SRAM Racing Team naar een andere “hors category” race in Haiming, Oostenrijk. Het evenement in de bergen van Tirol verdient zijn status als éen van de meest spectaculaire circuits in het circuit. Veel technische stukken met wortels maken van deze race een veeleisende aangelegenheid, zowel bergop als bergaf, die elke atleet fysiek en psychisch uitdaagt. Hoewel we niet met de winnende bloemen wegkwamen, hebben de atleten van SCOTT-SRAM op indrukwekkende wijze laten zien dat ze goed op weg zijn naar de eerste World Cup die over minder dan 3 weken plaatsvindt,’aldus teammanager Thomas Frischknecht.
‘Nino koos voor een snelle startstrategie om zichzelf al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten vanwege een parcours waar passeren een moeilijke opgave was. Lars Forster ging de uitdaging aan in de openingsronde en verdiende daarmee een top 5 positie. Na twee ronden aan de leiding te hebben gelegen werd Nino teruggehaald door Mathias Flückiger (SUI), Ondrej Cink (CEZ) en Sebastian Fini (DEN). Lars, slechts enkele seconden daarachter, miste die trein en reed bijna de hele wedstrijd alleen op de vijfde plaats.

Andri Frischknecht moest zich halverwege de wedstrijd terugtrekken vanwee een maagkwaal, terwijl de kopgroep tot in de finale bij elkaar bleef. In de voorlaatste ronde begon deze groep uit elkaar te vallen, wat te danken was aan het constante hoge tempo en het veeleisende parcours. Lars Forster slaagde er nog in om Sebastian Fini, die door de kopgroep werd afgezet, in te halen maar moest uiteindelijk de 4e plaats aan de Deense runner up laten.
Zoals we de week ervoor in Nalles zagen, herhaalde het Zwitserse duo Mathias Flückiger en Nino Schurter hun intense strijd om de overwinning. Nino zag er sterk en zelfverzekerd uit en speelde zijn kaarten dicht tegen zijn borst tot de laatste beklimming. Bij het opgaan van de steile wand hield Nino de leiding met een paar meter voorsprong, totdat hij helaas een pedaal vasthield aan een boomstronk, waardoor hij van de fiets moest. Deze klap ontnam Nino de kans op een welverdiende eerste overwinning van het seizoen. De jongste van de broers Flückiger toonde opnieuw zijn uitstekende vorm door opnieuw een overwinning naar huis te nemen.


HC Haiming – Vrouwenwedstrijd

‘Net als in de vorige race moest Kate Courtney zich in de openingsronde een weg banen door het veld. Dat ze niet op de eerste drie rijen stond, bleek opnieuw een hele handicap op deze smalle piste. Kate toonde veel doorzettingsvermogen vanaf de start en schoof snel plek voor plek op in een hard bevochten race. De leiders in de race waren het Nederlandse duo Anne Terpstra en Anne Tauber, evenals de lokale held Laura Stigger, die met een grote achterstand buiten het bereik van Kate waren. Ondanks haar onwenselijke startpositie wist Kate zich door de gelederen heen op te werken naar een sterke 4e plaats.
Met nog maar een halve ronde te gaan, nam Kate’s geluk een duik toen ze voortijdig een lekke achterband kreeg. Hierdoor moest ze alle resterende steile beklimmingen laten liggen, wat haar de kans ontnam om haar podiumplaats vast te houden, zodat ze uiteindelijk teleurstellend als 6e eindigde.
Hoewel teleurstellend, weerspiegelt Kate’s eindpositie niet de geweldige prestaties die ze tijdens de race heeft laten zien. Ze kan optimistisch kijken naar de laatste voorbereiding voor de World Cup, die een trainingskamp in Massa Vecchia, Toscane, gevolgd door een laatste race test op de Swiss Bike Cup in Leukerbad omvat,’aldus nog Frischknecht.

Helaas is de volgende race op het schema, de Bundesliga race in Heubach, Duitsland geannuleerd vanwege COVID-19 beperkingen.

Bron: PM

Foto’s: Michal Cerveny