Revelatie Ryan Kamp verlengt bij Pauwels Sauzen- Bingoal

Revelatie Ryan Kamp verlengt bij Pauwels Sauzen- Bingoal

De toekomst voor Pauwels Sauzen – Bingoal oogt nog wat rooskleuriger. Na de Nederlandse Fem van Empel heeft ook haar landgenoot Ryan Kamp zijn overeenkomst bij het veldritteam van Jurgen Mettepenningen verlengd, tot eind 2023.
Als jonkie noodgedwongen meecrossen tussen de elite-mannen, geen enkele U23-renner ging er in de afgelopen coronawinter zo goed mee om als de amper 20-jarige Ryan Kamp. De Brabander finishte liefst tienmaal in de top tien tussen de mondiale toppers. In eigen regio in Rosmalen verlengde hij tussendoor ook zijn Europese titel bij de renners onder de 23 jaar. Dat boerenjaar ziet Ryan nu beloond met een verlengd profcontract, tot eind 2023.
Manager Jurgen Mettepenningen: “Ryan was dé revelatie van de voorbije twee seizoenen. En dat met veel regelmaat, zonder laagtes. Zo’n jongens, die een hele winter op niveau presteren, zie ik het liefst. Ryan is nu al de beste belofterenner van zijn generatie, maar hij heeft het ook in zich om onze profkern nog sterker te maken. Hij kan rustig verder blijven groeien in de schaduw van Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, en op het gepaste moment uit hun schaduw komen om zelf mee de ploeg te dragen.”
Ryan Kamp: “Ik voel me op mijn plaats bij Pauwels Sauzen – Bingoal. Het klikt heel goed met de teamleiding, en het is fijn dat ik nog niet echt druk op mijn schouders krijg. Ik kan zonder stress verder werken aan mijn ontwikkeling, terwijl de kopmannen de druk voor me wegnemen. Vorig seizoen vielen verschillende profwedstrijden zo goed mee dat ik ook komende winter voornamelijk bij de elite zal rijden. Dat lijkt me het beste voor mijn ontwikkeling als renner. De Wereldbeker en kampioenschappen rijd ik waarschijnlijk wel nog bij de U23.”
Begin dit jaar had ook Fem van Empel al haar verblijf bij Pauwels Sauzen – Bingoal verlengd. De profovereenkomst van de beloftewereldkampioene werd na het veldritseizoen nogmaals aangepast met flink verbeterde voorwaarden.

Bron: PM

Foto: Luc Wilms