Interview met Luca Vreeswijk

Interview met Luca Vreeswijk

Heeft Jan ten Tusscher met zijn Offroad ploeg weer een groei briljant uit Nederland in zijn ploeg gehaald met Luca Vreeswijk ? Zuid -Nederland vertegenwoordigt in een voornamelijk talenten ploeg uit het oosten van Nederland. Jan die nog steeds bekend staat als kampioenenmaker met zijn team en als team opereert om dat ook zo te laten zijn. Luca Vreeswijk kan gerust zijn , alles zal aangewend worden om hem te laten worden wat Jan ten Tusscher er in ziet Samen met de ondersteuning van Craft en Cannondale zal dat voor de komende periode het doel zijn in de voorbereiding naar het nieuwe cyclocross seizoen toe.

Offroadbiking.eu toog naar Luca toe om hem aan de vooravond van het NK mountainbiken in Zoetermeer wat prangende vragen te stellen.

1 Kwam Craft Ten Tusscher voor jou als ploeg uit de lucht vallen?

Luca : Ik werd al in een vroeg stadium vorig jaar in december gevraagd voor de ploeg en kon zodoende al wat wennen aan het idee. Overigens gaf Gerben de Knegt al een voorzet in die richting en dat resulteerde in de ploeg zoals hij er nu staat. Helemaal uit de lucht vallen deed het dus niet.

2 Hoe bevalt jou als crosser pur sang het mountainbiken?

Luca: Het is niet mijn hoofddoel om intensief te gaan mountainbiken, maar het kan zeker samen met de weg helpen om uiteindelijk een betere crosser te worden met meer inhoud. Ook heb ik het gevoel dat het in het begin van het seizoen met de combinatie van de weg net wat te veel was. Nu ben ik wat meer gewend en gaat het oke en heb ik mijn weg binnen het team gevonden.

3 Komend weekend is het NK mountainbiken. Hoe sta jij daar in als eerste jaars junior biker?

Luca: Ik heb geen verwachtingen voor het NK Mountainbiken daar mijn focus in het veldrijden ligt. Ik ga wel rijden en genieten van de entourage en van het kampioenschap aan zich. Als ik goede benen heb en een beetje geluk zal ik zeker er voor gaan.

4. Je uitslagen zijn in het mountainbiken niet je dat. Is dit een leerjaar voor je?

Luca: Het crossen geniet bij mij de voorkeur en daar wordt ook het seizoen op afgestemd. Mountainbiken is een hele mooie tak van de wielersport maar is voor mij om op een leuke manier de zomer door te komen. Ook gebruiken we de weg wedstrijden om de snelheid op peil te houden.

5 De laatste 2 wedstrijden uit de Beneluxcup heb je niet gereden of beëindigd. Is het geen doel op zich om die reeks wedstrijden goed te rijden?

Luca : De wedstrijd in Eupen heb ik niet gereden omdat op dat moment mijn examens voorrang hadden. In Alzingen heb ik lek gereden op een boomstronk, wat wel jammer was. Dan heb je geen uitslag maar het ging best wel lekker daar.

6 Je hebt Maarten Nijland als trainer die erg veel van het crossen weet. Is dat voor jou een sterke verbetering?

Luca: Maarten Nijland maakt mijn schema’s en wat dat betreft heb ik veel aan Maarten die het metier door en door kent. Om altijd met Maarten te trainen is het te ver, maar ik kan ook terug vallen op Gerben de Knegt en de selectie van de KNWU omdat ik nu al weet dat ik daar in zit.

7 Ben je nu al bezig met de voorbereidingen voor het veldritseizoen?

Luca: Begin augustus begint de voorbereiding voor het CX seizoen als we naar Spanje gaan en bezig zijn om de basis breder te maken. De eerste wedstrijden gaan er al vlot aankomen in september en het zal sowieso moeten zijn dat de basis breder moet worden omdat ik eerstejaarsjunior ben nu.

8 Wat verwacht je van je team in het cyclocross seizoen?

Luca : Bij Superprestige wedstrijden hebben we volle ondersteuning van het team en bij andere belangrijke wedstrijden als EK , NK , regiokampioenschappen eventueel en misschien bij mooie belangrijke Bpostbankcrossen bijvoorbeeld.

9  Bij het Craft Ten Tuscher Offroad team hoort dus ook het crossen bij en is dat voor jou je hoofddoel om daar de komende winter nog beter te doen dan vorige toch geheel niet slechte winter?

Luca: Beter doen dan het verleden jaar als nieuweling is een doel. Wereldbekers rijden met de KNWU Selectie , Super Prestige. Als eerstejaars junior heb je een zware competitie. Het zware programma laat eventueel toch wel ruimte voor mooie resultaten, maar ik zal niet per se een rijder zijn die kampioen wordt.

10Wat zijn de verwachtingen voor het komende weekend?

Geen verwachtingen voor komend weekend. Gewoon open er in en zien waar we uitkomen. Het is sowieso leuk om in de ontspannen sfeer van het mountainbiken een NK te doen terwijl er geen druk op je ligt.

Bedankt voor het interview!

Jan van Dijk