Jarige Ingmar Uytdewilligen pakt de dagzege in de Patattencross Nossegem

Jarige Ingmar Uytdewilligen pakt de dagzege in de Patattencross Nossegem

Het was een droge cross nabij het vliegveld in Zaventem. Steenhard lag de omloop erbij en hier en daar een kleine aanpassing maar niks waarbij de renners/rensters zich zorgen moesten maken.

Bij de elites 2 en beloften stonden maar liefst 34 renners aan de start voor de negende editie van de Pattattencross. Het was uitkijken naar de jarige Ingmar Uytdewilligen. Maar hij nam een matige start en zag dat meteen Thomas Verheyen naar de kop van de wedstrijd schoof. Hij bleef er rustig in meedraaien maar in de derde ronde kwam het moment dat Ingmar het probeerde. Hij kreeg Robbe Marchand mee in zijn wiel en samen konden ze een kleine kloof pakken op hun medevluchters. Met nog drie ronden op de teller versnelde de jarige Ingmar nog een keer en zag meteen dat de medevluchter moest passen. Daarna kon hij voorzichtigheid inbouwen en naar zijn vierde zege van het seizoen rijden.

Bij de junioren kregen we een matige start van Lars Daelman. Voorin was het Loïc Vanlaere en Gust Depraetere die het tempo er goed in hielden. Het was meteen duidelijk dat het een strijd voor winst ging worden tussen deze twee rijders. Loïc deelde zijn wedstrijd goed in en kon nog een gaatje slagen op zijn medevluchter Depraetere en zo met enkele seconden voorsprong de handen in de lucht steken voor zijn overwinning. Lars Daelman kon de aansluiting in deze wedstrijd niet vinden en moest telkens achtervolgen. Bij het overschrijden van de finish was duidelijk dat er voor Lars meer had ingezeten maar het kwam er niet uit in deze wedstrijd. Hij moest tevreden zijn met een derde plaats.

Bij de dames kregen we weer een mooie wedstrijd te zien van Nette Coppens. Ze ging goed van start en kwam al vroeg in de wedstrijd op een voortreffelijke plaats te zitten. Er stond geen maat op haar en zij kon de winst op haar palmares schrijven. Achter haar waren het de junioren Laurussen Sanne en Huybrechts Laure die het mooie weer maakten voor de verdere ereplaatsen. In deze volgorde kwamen zij over de finish. Dat betekende ook meteen dat Laurussen Sanne de winst pakte bij de junioren Dames gevolgd door Huybrechts Laure en de derde plaats was voor Van De Vijver Fleur. Bij de jongere dames U17 ging de winst naar Elana Van der Veken voor Brakke Joylinn en Gevers Jana.

Bij de elites 3 was het Jens Gijs die een superstart nam en meteen de wedstrijd naar zijn hand zette. In de achtervolging was het Nick Van de Kerckhove, Killian De Groodt en Björn Houben die probeerden te antwoorden op het tempo van Gijs. Björn Houben was de eerste die voorin moest lossen door kettingproblemen. Hij werd nog mooi vierde. Voorin werd de druk op Jens opgedraaid door Nick Van De Kerchove maar een echte bedreiging was het niet. Nick werd mooi tweede en Killian De Groodt derde. Na de middag reed Nick Van De Kerckhove nog een wedstrijd voor het Vlaams Kampioenschap bij de LRC waar hij de titel wist binnen te halen.

Bij de masters A was het Glenn Sluyts die van start tot finish de koppositie in handen had en nooit meer afgaf. Achter hem was het de wereldkampioen Dries Pauwels die de achtervolging leidde met in zijn spoor Tom Arnouts. Onder die drie rijders werden de plaatsen één tot en met drie ingevuld.

Sleeckx Danny was een maatje te sterk bij de masters B. Hij reed van start tot finish aan de leiding en kon op die manier mooi zijn wereldkampioentrui showen. De tweede plaats was voor Jef Paeshuyse en het podium werd vervolledigd door Stefan Nerinckx die aan een sterk seizoen bezig is.

Dirk Mertens en Guido Verhaegen maakten het spannend bij de masters C/D. Tot de laatste meters moesten ze strijden voor de winst. Het was uiteindelijk Dirk Mertens die zijn tweede zege van het seizoen pakte in een spurt met Guido Verhaegen. Guido kwam nipt te kort en moest tevreden zijn met een derde plaats. De man uit Eversel Johan Vanderaerden pakte de derde plaats.

Bij de masters D ging de winst naar Ivan Coopman. Hij pakte de bloemen voor Daniel Van Ooisterwijck en De Meester Jackie.

Volgende week zondag staan de Limburgse rijders van de masters en elites 3 aan de start voor de strijd voor de Limburgse trui. Wij wensen hen alvast heel veel succes toe.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts