Jens Adams is de Belgische beloftenkampioen

Jens Adams is de Belgische beloftenkampioen

Jens Adams is de nieuwe kampioen bij de beloften. Toon Aerts werd tweede voor uittredend kampioen Laurens Sweeck. Voor de start was er al opschudding toen topfavoriet werd uitgesloten wegens een valse start.

Bij de beloften werd de wedstrijd gedomineerd door vier renners. Uittredend kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts, Jens Adams en Gianni Vermeersch.

Het viertal zette meteen het koersverloop naar hun hand. De rest kwam niet meer in aanmerking voor de medailles. Eerst waren Toon Aerts en Gianni Vermeersch de actiefste vooraan. Maar dan namen Sweeck en Adams over.

In de voorlaatste ronde viel de beslissing toen Adams profiteerde van de foutjes van zijn concurrenten om de leiding te nemen. Aerts volgde in tweede positie, Sweeck in derde en Vermeersch in vierde stelling.

Het werd nog spannend in de laatste ronde. Aerts kwam na een slippertje van Adams bij hem en het leek een spannende duel te worden. Maar Adams nam dan terug het heft in handen en reed zonder problemen naar zijn eerste beloftentitel. Een godsgeschenk voor zijn nieuwe team Vastgoedservice. Toon Aerts was even gelukkig met zilver en Sweeck pakte brons.

Adams had na afloop zo zijn bedenkingen over de uitsluiting van Van Aert. ‘Het was nogal verwarrend en daarom is de uitsluiting van Wout wel spijtig. Maar als de jury aan de renners vraagt of hij nog mag starten, krijg je dit natuurlijk. Ik ben blij met deze trui. Door mijn studies was ik niet altijd regelmatig. Je traint niet op vaste tijdstippen en dat is soms nefast. Ik moet nog één jaar studeren na dit en dan is dat euvel ook verholpen,’vertelde Adams.

Top tien beloften: 

  1. Jens Adams in 0:53:18
  2. Toon Aerts
  3. Laurens Sweeck
  4. Gianni Vermeersch
  5. Tim Merlier
  6. Jens Vandekinderen
  7. Quinten Hermans
  8. Daan Soete
  9. Diether Sweeck
  10. Berne Vankeirsbilck