Jens Schuermans heeft vertrouwen voor EK

Jens Schuermans heeft vertrouwen voor EK

ava

Dit weekend wordt in het Zwitserse Bern het EK gereden. Jens Schuermans is één van de topfavorieten bij de U23. Hij toonde zijn klasse al in de voorbije wereldbekers. Schuermans was al eens Europees juniorenkampioen in 2011.

Jens Schuermans behaalde in de wereldbeker in Val di Sole geen top-10 plaats. De Versluysbiker werd achttiende. Hij verloor wel zijn leidersplaats in de wereldbeker. Het verschil is echter niet groot.

Jens staat op slechts tien punten van leider Markus Schulte-Lunzuem en de kloof is dus nog steeds overbrugbaar. Schuermans kon verzachtende omstandigheden inroepen voor de wereldbekerrace in Italië. ‘Na de vorige wereldbeker wereldbeker, zo’n drie weken geleden, heb ik tien dagen uit gelegen met een blessure aan mijn voet. Bovendien heb ik ook nog examens gehad. Bij de start in Val di Sole was er een aanloopronde van 500 meter en daar ben ik als zestiende door gekomen op twee seconden van de eerste. Dat was zeker niet slecht voor mij. Op zich voelde ik me wel heel goed. Maar op de wedstrijddag was mijn ochtendpols hoger dan normaal. Dat wees erop dat er iets scheelde. Tot nu toe hebben we die oorzaak nog niet gevonden. Ik voel me nog altijd niet helemaal 100%. Toch hoop ik naar het weekend toe weer helemaal in orde te zijn. Ik weet wat ik moet doen om goed te zijn en ik heb er vertrouwen in. Ik ken mijn concurrenten en dat is al een voordeel. Als ik met die mannen meekan, weet je nooit wat er kan gebeuren. Op het EK zullen alleen renners meerijden, die ook in de wereldbekers scoorden. Want de renners van andere continenten(niet-Europeanen) kwamen er dit jaar nog niet aan te pas. Ik rijd dus tegen dezelfde tegenstanders als anders, ‘ weet Jens.

Na het EK volgt er nog zeker één wereldbeker. De bedoeling is om alle wereldbekers te rijden, maar dat is nog niet helemaal zeker. Dat hangt van het team en nationale wielerbond af.