Jonge renners lossen verwachtingen in op PK aspiranten

Jonge renners lossen verwachtingen in op PK aspiranten

ava

In en om de Basvelden werd zondag het PK veldrijden voor aspiranten gereden. De favorieten losten de verwachtingen ruimschoots in. We spraken na afloop met de nieuwe kampioenen en de verliezers : Arne Baerts(12 jarigen), Ryan Cortjens(13 jarigen), Nathan Szekely(zilver 13-jarigen) en Jonas Wellens(14-jarigen).

Arne Baerts was dit seizoen al meerdere malen succesvol. Zijn zilveren medaille op het VK en de bronzen op het BK maakte van hem de topfavoriet bij het PK. En Baerts loste de verwachtingen meer dan in.’Ik was al telkens al eerste Limburger op de kampioenschappen. Dit parcours lag me wel. Want ik rijd ook op de weg en dat ben ik gewoon. Ook de zandbak lag me wel goed. Nu ga ik nog in Deurne-Diest en Lille rijden en dan zit het seizoen erop. Na wat rust start ik op de weg,’besloot Baerts.

Bij de dertienjarigen zagen we een gelukkige provinciale kampioen Ryan Cortjens. ‘Ik kwam liever alleen aan. Maar het ging moeilijker dan verwacht vandaag. Eigenlijk houd ik meer van zwaardere omlopen. Ik ga nu nog alle crossen rijden en dan rusten vooraleer aan het wegseizoen te beginnen,‘zei de nieuwe kampioen.

Diep ontgoocheld was Nathan Szekely, die in de laatste ronde nog zicht had op de titel.’Het ging heel snel in de laatste ronde. Ik zat tweede achter Meeussen. De andere twee concurrenten zaten achter mij. Na wat valpartijen van Vandermeer en Meeusen zat ik bij Cortjens, maar ik geraakte er niet meer voorbij. Ik ben erg ontgoocheld, ja. Nu ga ik mijn trainingen voor de bmx hervatten en dan aan het bmxseizoen beginnen,’vertelde Nathan na afloop.

(klik op de foto om te vergroten)

Jonas Wellens deed bij de 14-jarigen beter dan zijn vader Patrik: provinciaal kampioen worden. ‘Het was heel moeilijk vandaag, want ik had echt slechte benen. Ik ben aan de achtervolgende groep gaan sleuren om zeker mijn voorsprong op Arno te kunnen behouden. Door het forfait van Matisse Jacquemin had ik de unieke kans om Limburgs kampioen te worden. Normaal rijd ik nog in Deurne en dan is het seizoen gedaan. De focus gaat dan helemaal op de mountainbike,’besloot de Looienaar van het team De Kriekel.