Githa Michiels wint overtuigend in Beringen

Githa Michiels wint overtuigend in Beringen

Githa Michiels toonde haar klasse in de Pearl Izumi Cup in Beringen. Ze versloeg met ruime voorsprong Alice Pirard en de Nederlandse Anne-Marie Worst.

Githa Michiels duldde niet lang het gezelschap van Pirard en Worst. Al vrij vlug ging ze op de solotoer en streden Pirard en Worst voor de ereplaatsen. De Belgische kampioene kon haar voorsprong elke ronde uitdiepen en liet er geen twijfel over bestaan dat ze klaar is voor haar eerste Olympische Spelen in Rio.

Al leek het allemaal van zelf te gaan, toch was het niet zo, vertelde Githa na de aankomst. ‘Ik heb de laatste weken zwaar getraind en dat liet zich nu wel voelen. Mijn lichaam had het nodig om te herstellen. Ik voelde overal pijn en kreeg krampen.  Ik heb mijn eigen tempo gereden en me wel goed geamuseerd. Er komen nu nog belangrijke wedstrijden aan met het EK en WK en dan zit de focus volledig op Rio. Het niveau zal enorm hoog liggen. Dit jaar is erg belangrijk voor mij, ‘vertelde Githa ons.

Uitslag:

  1. Githa Michiels
  2. Alice Pirard
  3. Annemarie Worst(Ned)
  4. Lizzy Witlox(Ned)
  5. Alicia Franck
  6. Marlo Koevoet(Ned)
  7. Sophie von Berswordt(Ned)
  8. Denise Betsema(Ned)
  9. Britt van den Boogert(Ned)
  10. Inne Bertels