Katherine Compton start haar seizoen in Vegas Cross

Katherine Compton start haar seizoen in Vegas Cross

Offroadbiking.eu gaat, nu het MTB seizoen stilaan ten einde loopt, al op zoek naar de toppers in de cross. De Amerikaanse Katherine(Katie) Compton had geen heel gelukkig seizoen vorig jaar. Ze is wel gebrand op een goed seizoen en heeft ook nu al met wat tegenslagen af te rekenen gehad. Haar zomer verliep niet zoals ze gewild had en een blessure en ziekte heeft haar veel energie gekost. Zo werd de voorbereiding van het nieuwe seizoen in de war gestuurd. Wij stelden haar al wat vragen in aanloop naar de eerste wereldbeker die in Las Vegas plaatsvindt op 16 september.

Wat betekent het voor jou dat de eerste WB cross in Las Vegas plaatsvindt?

Katherine : Het is eigenlijk wel heel mooi dat de cross begint met een WB in Las Vegas. Vegas is altijd een speciale cross geweest voor de Amerikaanse crossers en het is heel mooi om te zien hoe zij het er van af brengen door een wereldbeker te organiseren. De cross groeit nog steeds in Amerika en is zeker wezenlijk anders dan in Europa. Wij willen er ook een showelement in brengen en hebben toch een andere beleving, die wij nu kunnen laten zien.

Ben je voor de seizoensstart al in een vorm dat je mee kan en gaat doen voor de eerste plaats ?

Katherine : Ik zou het willen, helaas niet. Ik ben de halve zomer ziek geweest en geblesseerd en begin nu pas op gang te komen. Nu begint mijn fiets fitness pas op gang te komen en ik weet helemaal niet waar ik sta aan het begin van het seizoen. Maar ik zal beslist in het seizoenseinde beter rijden dan vorig jaar , terwijl ik dan normaal niet meer op mijn best ben.

Hoe was je zomer training ingedeeld?

Katherine: Ik heb veel trail running gedaan deze zomer, dus mijn conditie is zeker niet slecht. Ik ben pas een dikke maand echt op de fiets bezig en de omschakeling duurt altijd even om het fijne gevoel terug te krijgen en hard te rijden op de fiets.

Wanneer kunnen we je weer verwachten in Europa ?

Katherine: Ik ben er tegen de wedstrijd van Valkenburg weer bij en hoop dan al weer een stuk beter te doen dan de eerste crossen. Altijd is er een goed gevoel wanneer ik weer naar Europa kom.

Ben je uiteindelijk klaar voor de grote wedstrijd in 2016 in Belgisch hoofdstad van de cross, het WK in Zolder ?

Katherine: Ik hoop het wel. Ik vind het nieuwe parcours echt heel mooi en gaaf om te rijden. Ook ga ik zeker erg mijn best doen om te zorgen dat ik tegen eind januari op mijn best aan de start sta van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ook hoop ik daar natuurlijk de wedstrijd van mijn leven te rijden.

 

English version

Katherine Compton starts season in Vegas cross.

What does it mean that the first WC race is in Vegas this year?

Katherine : I think it’s pretty great to have a U.S. World Cup to start the season. Vegas is a special event and always a little crazy so I’m excited to see how it is as a World Cup. U.S. Cross is growing every year, and though it’s different than euro cross, we put on a good show and everyone has a lot of fun either racing or spectating.

Are you for this season already in a shape to go for the one and only place that counts and that’s number 1 ?

Katherine : I wish! I’ve been recovering from being sick then injured all summer so my bike fitness isn’t that great. I’m not sure how the start of the season will go, but I’ll definitely be riding better at the end which has always been a tough period for me.

How was your summer in training?

Katherine : I did a lot of trail running, but I just got back on my bike recently, so it wasn’t good! I’m fit for running but that takes some time to transfer to pedaling the bike fast.

When do you actually come to Europe?

Katherine : I’ll be there for the Valkenburg World Cup. I hope I’ll do better than the first crosses. There is always a good feeling when I come to Europe.

And the most important question: are you ready for a great race at the capital of CX racing next year in Zolder?

Katherine : I hope so! I really like the new course, and I’d love to have a strong race there. I’m going to try my best to be fast at the end of January!

 

Jan v Dijk