Kenny Belaey plaatst zich vlot voor finale WK Trial

Kenny Belaey plaatst zich vlot voor finale WK Trial

ava

Kenny Belaey heeft al een belangrijke stap gezet richting tiende wereldtitel trial. De meervoudige wereldkampioen plaatste zich vlot voor de finale door de halve finale te winnen. Hij won met slechts vijf punten achter zijn naam. Hierdoor mag hij als laatste starten en kan hij de kat uit de boom kijken.

Belaey was opgetogen over zijn halve finale. “Ik haalde een zeer hoog niveau en kan nu vol vertrouwen uitkijken naar de finale zondag. Ik mag daarin als allerlaatste starten en heb dus het voordeel dat ik de kat uit de boom kan kijken”, aldus Belaey.

Voor Iciar Van den Bergh en Pierre-Charles Thomas eindigt dit WK helaas na de halve finale. Mits een goede laatste ronde had VDB nog uitzicht op een finaleplaats, maar het liep helaas mis.  “Ik heb er geen verklaring voor maar ik kon me niet voor de volle 100% focussen. Hierdoor maakte ik in de eerste ronde fouten die me te veel punten kostten. Fouten ook op makkelijke hindernissen die zeker en vast te vermijden waren. Dit WK is na mijn knappe prestaties in de voorbije WB-wedstrijden dan ook een teleurstelling”, verklaarde Iciar achteraf.

Bij de dames, die ineens de finale afwerkten, zijn de medailles inmiddels uitgereikt. De Zwitserse Karin Moor bezorgde het gastland een eerste gouden medaille. Moor, aan haar laatste seizoen als trialbikester toe, nam in schoonheid afscheid met een negende regenboogtrui. Met slechts negen strafpunten achter haar naam nam Moor ruim de maat van de Spaanse zusjes Abant Condal. Gemma totaliseerde 35 strafpunten, zus Mireia totaliseerde er 41. 

De Zwitserse won dit seizoen zowel de wereldbeker als het WK. ‘Mijn laatste WK was heel zwaar met vele moeilijke punten op het parcours. Het gebeurde nog nooit in mijn carrière dat ik beiden won. Het is mooi afscheid van mijn internationale carrière. Ik ga nu nog enkel demonstraties doen,’ zei de negenvoudige wereldkampioene.

Erik Braeken en Christel Dislaire vanuit Champery