Kevin Panhuyzen blikt terug op Langenlois

Kevin Panhuyzen blikt terug op Langenlois

Vorig weekend reed Kevin Panhuyzen een wedstrijd in het Oostenrijkse Langenlois. Hij werd er elfde algemeen en eerste belofte. Hij blikt tevreden terug.

‘Na een vrij rustige trainingsweek trokken we naar Oostenrijk. Van de voorgaande jaren wist ik dat ik hier een zwaar en echt old-skool mountainbike parcours ging tegenkomen. Niet echt helemaal mijn ding maar voor één keer in het jaar kon ik mij hier nog wel eens amuseren.
Doordat ik vorig jaar niet veel UCI punten heb genomen,  stond ik pas op de 22ste plaats in de start. In de start werd ik dan ook meermaals gehinderd en kon ik niet goed opschuiven. Wanneer het tempo wat de hoogte ingetrokken werd,  kon ik beginnen opschuiven, dat koste wel wat krachten en wanneer de boel helemaal ontplofte kon ik nog net mee met het eerste groepje.
In de eerste afdaling liep het dan wel al snel mis. Door de vele wortels en de hoge snelheid ging de ketting er vooraan af en werd ik gedwongen om te stoppen en mijn ketting er terug op te leggen. Hierdoor verloor ik een 15 tal plaatsen en 20 seconden. Daarna wou ik iets te snel ineens opschuiven en blaasde ik mezelf een beetje op. Ik wist dat het een lange zware wedstrijd zou worden dus temporiseerde ik om daarna terug wat te kunnen opschuiven. In de derde ronde begon ik er terug wat door te komen en kon ik ook terug wat renners inhalen. In de 4e van de 6 ronden zag ik de top -10 terug rijden en stilletjes aan kwam ik korte. In de afdaling moest ik me wel steeds wat inhouden omdat ik bang was dat de ketting er terug zou afvallen. Bij het ingaan van de laatste ronde zag ik ze allemaal op een zakdoek rijden. Ik voelde me nog steeds redelijk goed en mijn tempo op de klimmen lag hoger als de andere. Zodra ik erbij kwam kon ik er ook van weg rijden. In de afdalingen liep er niets meer fout en zo kon ik nog 11e algemeen worden en de overwinning bij de U23 binnenhalen.
De 10e plaats was nog net te ver weg, zonder ketting problemen had er iets meer ingezeten.

Bron: KTM Bikevision