Versluys Pro MTB team doet het uitstekend in openingsmanche Sunshinecup

Versluys Pro MTB team doet het uitstekend in openingsmanche Sunshinecup

Het Versluys Pro MTB team heeft het uitstekend gedaan in de openingsmanche van de Cyprus Sunshine Cup in Voroklini. Wereldkampioen Jaroslav Kulhavy won bij de elite en Kevin Van Hoovels werd vijftiende. Jeff Luyten werd 24 ste en Seba Carabin 27 ste. Jens Schuermans verging het minder goed. Met een valpartij en verwrongen ketting moest hij de strijd staken.

Kevins wedstrijd verliep vrij goed. ‘Ik stond op de eerste startrij en was ook goed vertrokken. Na de startronde reed in tweede positie. Bij het ingaan van de eerste ronde diende ik wel enkele plaatsen prijs te geven en zakte bijgevolg terug naar de tiende plaats. Zo kwam ik in de tweede grote groep terecht. Ik heb nog even geprobeerd de aansluiting te vinden, maar dit lukte niet. De rest van de wedstrijd zat ik rond de twaalfde postitie en verrichtte ook het meeste kopwerk in de achtervolging. Iets wat ik me in de laatste ronde bekocht waardoor ik enkele plaatsen verloor. Uiteindelijk finishte ik als 15de.. Al bij al niet slecht, maar mits een betere indeling zat de top-10 er in. De conditie is zeker niet slecht voor de start van het seizoen’.

Seba was dan weer minder tevreden. ‘Ik ging goed van start in ongeveer vijftiende positie. Bovenaan de klim voelde ik echter alle krachten uit mijn benen vloeien. Ik diende heel wat plaatsen in te leveren. In de tweede ronde wist ik mijn positie wel vast te houden. Een ronde later was het gevoel opnieuw beter en kon ik wat plaatsen goedmaken. Ik ben echter niet tevreden van mijn wedstrijd maar misschien heeft mijn slechte prestatie wel te maken met het feit dat ik nog niet voldoende gerecupereerd ben van de vele trainingen die we hier hebben afgewerkt. Ik hoop dat het volgende week beter zal zijn’.

Ook Jeff blikte tevreden terug. ‘In de start was ik goed mee en vervolgens zocht en vond ik mijn eigen tempo. Ik heb bijna heel de wedstrijd meegereden met een groepje van drie tot het moment er nog twee anderen, waaronder Lakata, kwamen aansluiten. Het gevoel was goed. Ik zit op schema wat de eerste wereldbeker betreft.’

Ondanks zijn opgave hield Jens een goed gevoel over aan zijn wedstrijd. ‘Na een slechte start, waarbij ik uit mijn klikpedaal schoot, ging ik als allerlaatste van start. In de startronde kon ik vervolgens veel volk inhalen en halverwege de eerste ronde kon ik zelfs aansluiten bij de kopgroep van zo’n acht man. Jammer genoeg viel een Tsjech voor mij in de afdaling en ik kon hem niet ontwijken. Bovendien was mijn ketting als gevolg van die valpaertij verwrongen. Dit had ik echter pas goed door na de materiaalpost waardoor ik de wedstrijd niet kon beeindigen. Jammer dat ik zo een mogelijke goede klassering misloop maar vooraf had ik gezegd dat enkel het gevoel telde en dat was heel goed vandaag. Nu op naar de meerdaagse’.

Bron: PM Versluys Pro MTB team