Kevin Pauwels wint thuiswedstrijd in Kalmthout.

Kevin Pauwels wint thuiswedstrijd in Kalmthout.

ava

Kevin Pauwels heeft In Kalmthout zijn eerste zege van het seizoen behaald. De Nederlandse kampioen Lars Van der Haar werd tweede en Kevins’ ploegmaat Klaas Vantornout derde. We noteerden ook  een overwinning voor Mathieu Van der Poel bij de beloften, Kobe Goossens bij de junioren en  Sanne Cant bij de dames.

Met de Bosduinencross belandde het veldritpeleton opnieuw in één van de gemeenten waar het veldritvuur hoog brandde, namelijk in Kalmthout. De elites startten in halfduisternis waardoor de omloop verlicht moest worden met 87 lichtmasten en vijf lichtballonnen. De omloop biedt ieders wat wils, lussen, grasland, kunstmatige zandbak….

Bij de beloften kreeg Mathieu Van der Poel te maken met een valpartij tijdens de opwarmingsronde waarbij hij een beetje in de lappenmand belandde voor de wedstrijd. Maar dat weerhield hem niet om de overwinning naar hem toe te halen. De tweede plaats was voor Tim Merlier en Gianni Vermeersch werd mooi derde.

Bij de junioren kregen we een overwinning voor Kobe Goossens , Pim Van Klundert werd de tweede op het podium en de derde stek was voor Jelle Schuermans.

Sanne Cant maakte er van in het begin een snelle wedstrijd van bij de dames. Zij kreeg af te rekenen met de Franse rijdster Pernaux. In de laatste ronde moest Sanne alles uit de kast halen om deze achter haar te houden en dat lukte haar ondanks het feit dat zij de afgelopen week wat ziekjes was. Dat speelde haar in Kalmhout wel wat parten. De derde plaats was voor Ellen van Loy.

Een tactische wedstrijd was te verwachten bij de elite rijders. Positioneren in de start,  dat was van groot belang om geen al te veel krachten te verspelen. We kregen een goede start te zien van Lars Van der Haar, Klaas Vantornout, Bina, Sven Nys en de rest van het 26 delige peleton. Een mindere start was er gewoontegetrouw voor Niels Albert. Maar hij zei na afloop dat dit hem heeft weerhouden van de ereplaatsen. Hij schoof nog wel op maar kon niet meedingen voor de overwinning. Door nog in de voorlaatste ronde van fiets te wisselen verloor hij de derde plaats.

Vooraan kregen we een zeer snelle wedstrijd te zien van Lars Van der Haar en Kevin Pauwels. Zij konden wegrijden door een oponthoud bij Wietse Bosmans. Zo was de kloof gemaakt om te strijden voor de overwinning. Achter hen streden Sven Nys nog een tijdje mee maar door een valpartij en een schuiver aan de trappen verloor hij vooraan de aansluiting en moest zich na wedstrijd tevreden stellen met een 11de plaats.

De wedstrijd werd beslist in de laatste ronde. Lars probeerde het aan de balkjes om een kloofje te slaan op Kevin. Maar deze laatste was erop gebrand om in zijn thuishaven zijn eerste overwinning te pakken. En dat deed hij ook…. Hij versnelde aan de wisselpost en reed zo vlot weg van zijn naaste concurrent Lars Van der Haar. Derde plaats was voor Klaas Vantornout. Niels Albert werd ontgoocheld vierde en de vijfde plaats was voor Tom Meeusen die op dit ogenblik nog niet goed genoeg was om na zijn ziekte mee te dingen voor de overwinning.

Uitslag:

1. Kevin Pauwels
2. Lars van der Haar
3. Klaas Vantornout
4. Niels Albert
5. Tom Meeusen
6. Jim Aernouts
7. Bart Wellens
8. Wietse Bosmans
9. Martin Bina
10. Philipp Walsleben
11. Sven Nys