Kevin Pauwels wint wereldbekerwedstrijd in Heusden – Zolder

Kevin Pauwels wint wereldbekerwedstrijd in Heusden – Zolder

Op tweede kerstdag wordt het stilaan traditioneel: een wereldbekerveldrit in en rond het circuit van Zolder. Ook dit jaar was dit niet anders …. Alle ogen waren gericht op de grote vier…. Kevin Pauwels versloeg in de spurt wereldkampioen Zdenek Stybar.

Op een licht druppelde maandag zakten heel wat sympathisanten af naar het Circuit in Zolder om de wereldbeker wedstrijd aldaar mee te maken. Het was uitkijken naar de grote vier….

Heel wat rijders hadden hun plaats genomen bij de start. Het was dit maal een bliksemstart van Sven Nys – Stybar en Kevin Pauwels. De vierde tenoor, Niels Albert, had zijn start helemaal gemist en vond je terug in het midden van het peloton. Ja, Niels had zich compleet miskeken op zijn start en was dus op achtervolgen aangewezen. Het bleek al vlug dat hij zich niet in het duel ging mengen. Het klassement van de wereldbeker is voor Niels geen oppornuteit meer. In het midden van de wedstrijd zat hij wel nog in een achtervolgend groepje met onder meer Klaas Van Tornout – Bart Wellens – Tom Meeusen – Lars Boom – …. Maar wat ze ook deden, ze slaagden er niet meer in om het gat te dichten op de drie leiders.

Bij de drie leiders kon je zien dat er een goede samenwerking was. Ieder nam zijn deel voor zijn rekening en we mochten ons verwachten aan een spannende wedstrijd. Sven Nys maakte wel wat foutjes maar kon deze gemakkelijk recht zetten. Maar in de laaste ronde besliste hij om nog eens te wisselen van fiets en dat bleek een vergissing te zijn. Want bij het uitkomen van de laatste bocht naar de finish toe maakte hij een schuiver over het asfalt van de omloop en moest hij zich tevreden stellen met een derde plaats.

De eindoverwinning ging dus tussen Kevin Pauwels en Stybar. Geen van beide konden van elkaar wegrijden dus moest het beslist worden in de spurt. En wat voor ééntje. Stybar zat aan de kop en zette al heel vroeg de sprint in. Pauwels bleef geruime tijd in het wiel zitten, maar kwam er op het juiste moment achter uit en wist zo Stybar te verschalken en hiermee de derde overwinning in de wereldbeker te pakken.

Door deze overwinning neemt Kevin Pauwels opnieuw de leiding in de Wereldbeker. Met nog twee wedstrijden te rijden is de strijd nog lang niet gestreden. Het is al uitkijken naar de volgende wereldbeker in Lievin om te zien of Sven Nys er zal in slagen om zijn achterstand op Kevin Pauwels terug te brengen en eventueel de leiding van hem opnieuw over te nemen….

In ieder geval alle toeschouwers waren tevreden want ze hebben een prachtige wedstrijd te zien gekregen. Een dikke proficiat aan de organisatoren want opnieuw hadden zij een prachtige omloop uitgetekend.