Sven Nys rijdt naar de zege op de citadel van Namen

Sven Nys rijdt naar de zege op de citadel van Namen

Sven slaagde erin om antwoord te geven met zijn benen. Na materiaalpech in Essen wou hij laten zien dat hij er nog steeds staat bij de top….

Sven Nys ging deze keer beter van start dan de voorgaande wedstrijden. Hij slaagde erin om de achtste plaats te bemachtigen om zo te beginnen aan de wedstrijd.

Francis Mourey nam de opening van deze wedstrijd voor zijn rekening maar al gauw moest hij vaststellen dat hij het tempo niet zou kunnen aanhouden tot het einde. Al gauw zag je hem terugvallen naarmate de wedstrijd vorderde.

Nog net niet half weg de wedstrijd bleven de topfavorieten in elkaars buurt zitten. Eén na één namen ze wel eens het hef in handen maar geen van de topfavorieten slaagden erin om een kloof te maken. In de vijfde ronde probeerde Sven het een keertje. Zou deze keer al meteen de goede keer zijn, vroegen de meesten zich af. De meesten van de koplopers moesten passen en hadden geen antwoord op de poging van Sven. Alleen Klaas Vantornout probeerde zijn wagonnetje nog aan te pikken. De wedstrijd zou nu moeten openbreken maar het lot besliste er anders over. Sven kreeg af te rekenen met lekke banden en moest dus heel wat inspanningen leveren om alsnog de materiaalpost te bereiken. Eens hij een nieuwe fiets had, begon hij kranig aan de achtervolging.

Op dat ogenblik had Stybar de wedstrijd in handen genomen. De andere koplopers bleven goed volgen. Sven probeerde op zijn manier terug aansluiting te vinden bij de koplopers. Hij slaagde daar met gemak in. Het zou dus een spannende finale kunnen worden, althans dat dachten alle aanwezigen. Niks was minder waar….

Kevin Pauwels viel vooraan weg door lekke banden en moest de schade beperken. Sven kwam dus op zijn manier terug vooraan post vatten en probeerde de cross naar zijn hand te zetten. Alleen Niels Albert kon het tempo van Nys volgen. Het bleek dat de overwinning zou gaan tussen Niels Albert en Sven Nys.

Niels trok aan het kortste eind en moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Na de wedstrijd zagen we een tevreden Niels die voor aanvang van het weekeinde zou hebben getekend om zulke wederoptreden te voorzien. Sven Nys mocht dus de overwinning op zijn naam schrijven. Tevreden en voldaan kwam hij over de eindstreep.

Mede dankzij deze overwinning mag hij zich nu de leider van de Wereldbeker noemen. Momenteel heeft hij vijf punten voorsprong op Kevin Pauwels. De volgende wedstrijd van de wereldbeker staat gepland in Zolder op 26 december 2011. We kijken er naar uit om te zien hoe deze wedstrijden nog zullen evolueren.