Kevin Pauwels zegeviert in Zonnebeke

Kevin Pauwels zegeviert in Zonnebeke

Kevin Pauwels kan het nog. Hij zegevierde in de Kasteelcross in Zonnebeke en haalde van een sterke Tom Pidcock en Diether Sweeck werd derde.

De openingsfase van de Kasteelcross werd gekleurd door Marcel Meisen en Wietse Bosmans, maar het tweetal slaagde er niet in om zich af te scheiden. Halfweg maakte een zestal nog kans op de bloemen: Diether Sweeck, Bosmans, Merlier, Meisen, Pidcock en Pauwels. 

In de tweede wedstrijdhelft viel de kopgroep helemaal uit elkaar. Bosmans viel weg na een lekke band, Pidcock draaide de gashendel open. Diether ging in de achtervolging, maar kreeg het gat niet meer dicht. Hij werd uiteindelijk derde. Voor Diether zijn eerste podiumplaats van het seizoen in een Belgische cross. De overwinning was voor Pauwels, die in de slotfase nog op en over Pidcock ging. 

“De eerste twee waren vandaag te sterk”, gaf Diether toe. “Geen schande, want het waren ook niet de minste renners. Ik ben heel blij dat ik vandaag kon meestrijden voor het podium. Alleen jammer dat ik bij de start uit mijn pedaal schoot, waardoor ik van heel ver moest terugkomen en pas na drie rondes vooraan kon aansluiten. Dat heeft me vandaag veel krachten gekost. De versnelling van Pidcock was er voor mij net te veel aan.” Yannick Peeters werd in Zonnbeke tiende, Jarno Bellens 19e. 

TOON ZESDE IN RUCPHEN 

In het Nederlandse Rucphen werd Toon Vandebosch zesde. “Ik reed een hele wedstrijd rond in vijfde positie, maar door een lekke band in de slotronde kwam Stan Godrie terug aansluiten en won hij de sprint voor de vijfde plaats. Ik had wel terug het gevoel dat er opnieuw kracht in de benen zat.” Victor Vandebosch werd 17e, Jelle Camps 19e. De zege un Rucphen was voor Lars van der Haar. 

Bron : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice PM

Foto: Marc Bluys