Loes Sels wint Kasteelcross in Zonnebeke

Loes Sels wint Kasteelcross in Zonnebeke

Loes Sels heeft haar vierde seizoenszege gepakt in de Kasteelcross in Zonnebeke. De renster van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice liet halfkoers haar metgezellen achter en won solo voor de Tsjechische Katerina Nash en Christine Majerus.

Zonnebeke is traditioneel een parcours waar Thalita De Jong haar beste beentjes kon uitstrekken. Dit jaar was het anders. De Nederlandse is momenteel nog aan het herstellen en kwam er niet aan de start. Ook heel wat andere favorieten waren er niet omdat zij zich wilde sparen voor de Wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Dus geen Marianne Vos, Geen Betsema, Geen Sanne Cant aan de start.

Dus de kansen lagen openen voor onder meer Loes Sels, Ellen Van Loy. Deze twee dames zijn de afgelopen wedstrijden goed in vorm geweest dus verwachten we een tweestrijd tussen deze dames.

Doch het liep anders dan we verwacht hadden. Ellen Van Loy zoals altijd nam een zeer goede start en draaide als eerste het veld in. Ze domineerde de wedstrijd gedurende de eerste twee ronden. Wie kon volgen waren KaTharina Nash en Loes Sels. Al had die laatste geen super gevoel in deze wedstrijd. Ze had bij de start een foutieve bandenkeuze gemaakt en werd gedwongen om een andere fiets met andere banden te gaan ophalen om zo toch een beter gevoel te krijgen op haar fiets.

In de derde ronde probeerde Loes Sels om het commando van Ellen Van Loy over te nemen. Deze laatste maakten een foutje en bleef met haar stuur in het lint hangen waardoor ze flink wat seconden moest prijsgeven op Loes Sels. De vogel was gaan vliegen. De winst ging naar Loes Sels. Uit de achtergrond kon Katharina Nash en Majerus nog tot bij Ellen Van Loy komen. Door de schuiver van Ellen was zij haar juiste tempo kwijt en zakte zij weg naar de vierde plaats. Achteraf heel teleurgesteld omwille van een eigen fout die zij gemaakt had in deze wedstrijd. Er zat voor haar meer in. Maar het is gebeurd en ze concentreert zich op de WB in Hoogerheide.

De Luxemburgse Kampioene Majarus kon de vierde plaats pakken en Katharina Nash mocht als tweede naar het podium.

Top 10:

  1. Loes Sels in 44’36”
  2. Katerina Nash (Tsj) op 27″
  3. Christine Majerus (Lux) – 38″
  4. Ellen Van Loy – 1’38”
  5. Joyce Vanderbeken – 1’49”
  6. Rebecca Fahringer (VS) – 2’05”
  7. Elle Anderson (VS) – 2’17”
  8. Pavla Havlikova (Tsj) – 2’33”
  9. Marion Norbert Riberolle (Fra) – 2’58”
  10. Pauline Delhaye (Fra) – 3’07”

Foto: Marc Bluys