Kevin Pauwels zonder pardon naar zege in Tabor

Kevin Pauwels zonder pardon naar zege in Tabor

ava

Kevin Pauwels heeft de concurrentie in Tabor op een hoopje gereden. De man van Sunweb-Revor reed met grote bravoure naar de overwinning. Zdenek Stybar werd tweede voor Klaas Vantornout.

Een start zonder problemen deze keer in Tabor. Zdenek Stybar schoot als snelste uit de startblokken met in zijn spoor een verrassende Christoph Pfingsten  en Kevin Pauwels. Het werd snel duidelijk dat we te maken hadden met een zeer sterke Pauwels. Samen met Stybar bepaalde hij het tempo.

Aan het einde van de eerste ronde  nestelde ook Sven Nys zich helemaal vooraan. Als een van de enige sprong de kannibaal van Baal over de balkjes. Een knieval op de trappen sloeg Nys echter een beetje terug.

De verhouding werd duidelijk in het midden van de derde ronde. Zdenek Stybar trok door en kreeg Kevin Pauwels mee in zijn wiel. De achtervolgende groep met onder  meer Klaas Vantornout, Sven Nys, Bart Aernouts en Tom Meeusen probeerde het gat nog te dichten, maar kwamen te kort.

Een fietswissel van Zdenek Stybar legde de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Kevin Pauwels kwam alleen aan de leiding en bouwde gestaag zijn voorsprong uit van 5 seconden tot bijna een minuut in de zevende ronde.

Niemand kon nog tippen aan de ontketende Pauwels. De man uit Kalmthout kwam met meer dan een halve minuut als eerste over de meet. De concurrentie had geen antwoord en moest tevreden zijn met de overige ereplaatsen.

Zdenek Stybar reed met nog drie ronden op de teller samen met Radomir Simunek en Klaas Vantornout weg uit de achtervolgende groep. Het was uiteindelijk Stybar die beslag legde op de tweede plaats. Klaas Vantornout reed een zeer slimme en sterke cross en werd derde.

Sven Nys moest Francis Mourey nog laten voorgaan voor de vierde plek. Tom Meeusen werd zesde voor Bart Aernouts, Radomir Simunek en teammaat Bart Wellens. Belgisch kampioen Niels Albert vocht zich nog terug naar de kop van de achtervolgende groep, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de twaalfde plaats.

In het klassement pakt Kevin Pauwels nu de leiding met 150 punten, 15 punten meer dan Sven Nys en Zdenek Stybar. Klaas Vantornout staat nu samen met Francis Mourey op de vierde plaats. Niels Albert die zijn zinnen zette op het klassement staat pas 10.

Brecht Toelen