Sven Nys wint Crelan MTBcup in Sankt Vith

Sven Nys wint Crelan MTBcup in Sankt Vith

ava

Sven Nys heeft de Crelan MTBcup in Sankt Vith gewonnen.  De Belgische kampioen was sneller dan Ruben Scheire en Kevin Van Hoovels. Bij de vrouwen won Githa Michiels. Bart De Vocht was de beste belofte voor Didier Bats en Kevin Panhuyzen.

Net  als vorig jaar schreef Sven Nys de wedstrijd op zijn naam.Hij haald het met bijna een minuut voorsprong op Ruben Scheire. Met Van Hoovels op drie en De Backer op vier en Robby De Bock als vijfde kregen we een mooie top vijf. Een ideale generale repetitie voor het BK. Iets zegt ons dat de top vijf wel eens dezelfde kan zijn op het BK. In welke volgorde kunnen we nog niet zeggen.

Eerder op de dag had Githa Michiels de zege bij de dames gepakt voor Petra Mermans en Inne Bertels.

Wout Alleman was de sterkste bij de junioren. Hij haalde het van Kenneth Coomans en Pierre De Froidmont. Allessio Dhoore won bij de nieuwelingen voor Remi Cara en Stan Dieleman. Gerrit Delfosse pakte de zege bij de masters 1 voor Roan Windmolders en Peter Douha. Bij de masters 2 zegevierde andermaal Kurt Tempst voor Geoffry Maes en Ronny De Vries. Sam Malfliet pakte de overwinning bij de Fun A.

Kevin Panhuyzen gaf na zijn wedstrijd nog een reactie mee. ‘in de start was ik niet direct mee en door omstandigheden kon ik ook niet aansluiten. Wel kwam ik nog tot bij de eerste beloften,  Bart De Vocht en Didier Bats.  Bart was net te sterk en ik zat samen met Didier tot ik op een glad brugje onderuit ging en mijn fiets uit het water moest gaan halen, Ik moest ook de materiaalpost binnenrijden voor het stuur terug recht te zetten.Ik viel van de zevende plaats terug naar de elfde door of iets te snel terug willen te vertrekken, blaasde ik me op. En was het beste eraf’

 

Top 11 elite en beloften:

 1. Sven Nys
 2. Ruben Scheire  +0:56
 3. Kevin Van Hoovels +1:05
 4. Jonas De Backer +1:24
 5. Robby De Bock +2:27
 6. Bart De Vocht +3:12
 7. Sebastien Carabin +3:27
 8. Christian Helving(Lux) +3:51
 9. Sven Vanthourenhout  +4:19
 10. Didier Bats +5:03
 11. Kevin Panhuyzen +6:27

 

Alle uitslagen op http://