Laurens Sweeck bij de beloften, Sanne Cant bij de dames op BK in Mol

Laurens Sweeck bij de beloften, Sanne Cant bij de dames op BK in Mol

Laurens Sweeck is de nieuwe Belgisiche kampioen bij de beloften. Bij de dames volgde Sanne Cant zichzelf op. Dat deed ook Laura Verdonschot deed hetzelfde bij de dames jeugd.

Bij de beloften pakte Laurens Sweeck eerder verrassend de titel. Gianni Vermeersch werd tweede en Wout Van Aert derde.

Het is derde Belgische titel voor Sweeck die ook al kampioen werd bij de nieuwelingen en bij de junioren. Opvallend is wel dat er telkens twee jaar tussen elke titel zitten. ‘Dit seizoen was altijd van net niet.  Het was een moeilijk jaar met veel goede renners.  Misschien ben ik wel een kampioenschapsrenner. De vorige twee heb ik alleszins niet gestolen. Deze is misschien wel een verrassing. Nu wil ik in de klassementen van de andere wedstrijden en op het WK nog goed rijden, ‘aldus de kersverse kampioen.

Sanne Cant werd zoals verwacht opnieuw Belgisch kampioene bij de dames elite. Tweede werd Ellen Van Loy en Joyce Vanderbeken pakte brons.

‘Het parcours was zwaar en ik vreesde om plat te rijden. Ik bleef mijn eigen tempo rijden en alles lukte goed. Ik hoop nu dat mijn broer het ook terug haalt bij de elite zonder contract.  Hij verdient het, ‘aldus nog Cant.

Bij de dames jeugd volgde Laura Verdonschot zichzelf op.  Ze haalde het voor Femke Vandendriessche en Eva Maria Palm.

De Lommelse reed zowaar het BK in haar achtertuin. Haar supporters zorgden dan ook voor dolle toestanden aan de aankomst. ‘Ik wist dat het een strijd zou worden tussen Femke Van den Driessche en mij. Ik viel in het zand, waardoor Femke aan de leiding kwam. Ik was niet in paniek en kwam op mijn tempo terug. Daarna ging het vanzelf. Het was een hele belevenis met zoveel supporters.’ Verdonschot combineert momenteel mountainbike en het veldrijden. ‘Ik hoop dat zo lang mogelijk te doen. Ik doe allebei graag. Nu ga ik rusten, omdat ik daarna terug op de weg zal uitkomen,’vertelde Laura.