Krijgt Wout van Aert nu al de genadeslag van Mathieu Vanderpoel ?

Krijgt Wout van Aert nu al de genadeslag van Mathieu Vanderpoel ?

Het strijdtoneel overziende van het laatste weekend kun je vast stellen dat er door Mathieu van der Poel echt een dreun van jewelste is uitgedeeld aan zijn collega crossers. Mathieu die zeker nog niet top is, maar al wel dingen laat zien die andere renners in hun stoutste dromen nog niet durven te dromen.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het in Namen zo hard gemaakt dat het kleinste foutje zelfs al keihard werd afgestraft. De kleine glijpartij van Lars van der Haar was er met zijn moment van de dag er voor toch te veel aan voor de kleine terriër uit de Giant-Alpecin stal. Lars was ook zichtbaar teleurgesteld daar er toch meer in had gezeten in Namen en het belooft meer voor later in het seizoen. Lars van der Haar is inmiddels een renner die er bekend om staat dat hij kan pieken naar een uitgestippeld doel in zijn seizoen.

Kevin Pauwels , een leeuw maar wel zonder zijn verstandskiezen , mee tot in de laatste ronde maar machteloos om iets te doen en alleen in staat om te volgen. Het lijkt er alleszins op dat Kevin net niet goed genoeg is om te winnen of de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zijn houding in de wedstrijd verraad eigenlijk niets . Het stoïcijnse rondjes draaien in het wiel van Wout en Mathieu geeft hem de laatste ronde naar boven op het stuk voorbij de finish wel vleugels. Even zie ik de Kevin zoals ik die graag zie , aan de leiding en de anderen zijn wil opleggen. Niets is minder waar daar hij de 3 de plaats in neemt en daar toch genoegen mee moet nemen.

Wout van Aert , de wedstrijd mee in handen nemen is hem absoluut toevertrouwd, net als samen met zijn andere twee vazallen de wedstrijd beheersen. De wedstrijd overnemen en domineren is iets wat de jongste weken minder vanzelf gaat. De pure kracht die Wout van Aert bezit is een wapen wat hij elke wedstrijd mee neemt in de wedstrijd . Namen is een zeer speciaal parcours en degene die met het klimmen in deze wedstrijd het beste weg komt lijkt in dit geval Mathieu Vanderpoel te zijn. Zeer teleurgesteld was Wout en hij reed na de finish even door om alleen te verwerken wat er gebeurde in Namen. Hij werd verslagen door die dekselse Mathieu Vanderpoel. Wout, die door sommigen, als bijna onverslaanbaar wordt geacht, krijgt hier de morele deksel op de neus en dat weet hij verdraait goed. Je ziet hem denken: hoe ga ik dat aanpakken in Zolder.

Mathieu Vanderpoel , je zou hem bijna een orakel kunnen noemen na afgelopen zondag. Hij krijgt natuurlijk een enorme boost van deze mooie overwinning en verslaat op een naar zijn jasje gesneden parcours de wereld elite aan crossers. Hoe goed is hij nu werkelijk , misschien is het juiste zinnetje wel “hoe slim is Mathieu wel niet”. Hij koerst op een geslepen manier , laat zich niets opdringen , doet zijn werk in de wedstrijd om te zorgen dat ze met drie weg blijven. Na zijn blessure moet hij toch wel zuinig met zijn krachten om springen en het lijkt er op dat Namen hem op het lijf was geschreven met zijn klim capaciteiten. Aanstaande zaterdag is de grote cross show in Zolder aanwezig waar de hele wereld elite acte de présence geeft en de 3 kemphanen opnieuw de degens gaan kruisen op het WK parcours.

Ik ben eerlijk gezegd benieuwd en ik brand van nieuwsgierigheid wie er in zijn glazen laat kijken in Zolder en wie er het verste uit zijn kot komt. Als je hier wint, ben je op de goede weg naar het WK oe en geef je een heel dik visitekaartje af. Als je in Zolder wint, geef je ook te kennen dat je in het kopke alles op een rij hebt staan en het zal beslist tussen de 4 renners gaan die ik nu beschreven heb.

See you at Zolder!

Jan v Dijk.