Sunweb denkt aan de toekomst

Sunweb denkt aan de toekomst

ava

Bij Sunweb – Revor wordt uiteraard vooral uitgekeken naar de prestaties van kopmannen Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. Maar ook de rest van de ploeg is belangrijk. Onze beloftekern bijvoorbeeld kijkt al net zo goed uit naar de start van het seizoen.

Tijmen Eising moet één van onze kleppers worden in die categorie, want hij is prof. “Hopelijk kan ik dit seizoen de grote stap zetten die er in mijn eerste twee beloftejaren niet kwam. Als eerstejaars was ik behoorlijk vertrokken, maar een jaar later was de stap voorwaarts te klein. Ik wil terug naar de top, dit moet mijn seizoen worden,” klinkt onze talentrijke Nederlander ambitieus.

Het is ook uitkijken naar Vinnie Braet, volgens insiders in de ploeg en zijn teammaats klaar voor een uitstekende winter. “Vorig jaar behaalde ik enkele mooie podiumplaatsen in de moddercrossen, maar nu wil ik er ook op de technische omlopen staan,” hoopt Vinnie.”Hopelijk kan ik beter starten dan vorig jaar, want toen schoot mijn motor pas eind oktober in gang.”

Zijn streekgenoot Matthias Bossuyt heeft zijn eerste podiumplek al beet. “Ik werd tweede in Zemst, maar dat was natuurlijk maar een B-veldrit,” relativeert hij. “Toch was het de bevestiging van een goeie zomer, hopelijk zet dat zich nu door. Al zal ik het nog steeds niet echt van mijn explosieve kracht moeten hebben.”

Tim Merlier begint aan zijn tweede veldritseizoen bij de beloften. “Ik zie wel waar ik eindig,” vertelde de Wortegem-Petegemnaar op de voorstelling. “Hopelijk kan ik mijn doelen bereiken: beter doen in het begin van het seizoen, de rest volgt dan wel.”

Ook zijn dorpsgenoot Angelo De Clercq klinkt hoopvol: “Want voor het eerst in vier jaar kende ik een vlekkeloze voorbereiding. Mijn beste zomer ooit, en dat doet veel. Hopelijk presteer ik dit seizoen regelmatiger, al springen de kampioenschappen er voor mij ook dit jaar uit.”

Sven Beelen: “Ik wil er dit jaar staan”

Sven Beelen kon vorig jaar driemaal winnen. Mikt hij nu op meer zeges? “Dat zou leuk zijn, maar ik wil er dit jaar vooral staan in de A-crossen. Meestrijden met de toppers in mijn categorie, dat is het doel. Na een goeie zomer denk ik dat ik er klaar voor ben.”

En dan is er nog Stef Boden, de pechvogel van het gezelschap. Hij moet zijn crossdebuut met onbepaalde tijd uitstellen. “Want bovenop alle ellende is er nu ook nog eens een bacterie in mijn linkerknie geraakt via het littekenweefsel. Ook dat nog… Wanneer ik kan beginnen met crossen weet ik niet, ik kan alleen hopen dat ik zo snel mogelijk weer pijnvrij mag fietsen,” treurt Stef.

Foto’s en tekst: (c) Sunweb-Revor.be