Lars van der Haar wil nog één keer winnen dit seizoen

Lars van der Haar wil nog één keer winnen dit seizoen

Nog één weekend alles geven en de crossfiets mag weer voor enkele maanden op stal. Zaterdag trapt de Soudal Cyclocross in Leuven het slotweekend op gang. Lars Van der Haar wil het seizoen graag afsluiten zoals het begonnen is: met winst.

Herinnert u nog hoe het veldritseizoen medio september op gang werd getrokken? Op en rond de Muur van Geraardsbergen won Lars Van der Haar voor Wout Van Aert en Daan Soete. Toon Aerts stond zelfs niet op het podium, het zou de Belgische kampioen daarna niet vaak meer overkomen.

De perfecte start dus voor Van der Haar, maar vijf maanden later blikt de Nederlandse ploegmaat van Aerts met gemengde gevoelens terug op zijn seizoen. “Ik heb de meeste wedstrijden in mijn carrière gereden”, rekende Van der Haar uit. “En dat eindelijk zonder blessures.”

In 37 wedstrijden stond Van der Haar echter maar zes keer op het podium, waarvan drie keer als winnaar: naast Geraardsbergen won hij ook in Woerden en Rucphen. “Wat de resultaten betreft, mocht het dit seizoen iets beter zijn”, bekent Van der Haar. “In het begin heb ik vaak kettingproblemen gehad, daarna waren de anderen vaak gewoon beter.”

“Soms heb ik daar wel wat moeite mee gehad. Dan baal je en gaat het mentaal even wat minder. Dat zijn zaken die je meeneemt naar volgend seizoen. Net zoals ik zal blijven oefenen op die balkjes.” Woensdag was er in de Soudal Cyclocross Masters alvast een opsteker voor Van der Haar. In Waregem sprong hij in de Ion High Jump-competitie over een hoogte van 45 centimeter.

Van der Haar mag dan al een pak crossen op de teller hebben, de Nederlander heeft nog veel zin in het slotweekend. “Het eerste weekend en het laatste weekend een wedstrijd winnen, dat zou toch mooi zijn. Na een wedstrijd voel ik aan de pijn in de benen dat het wel een beetje op is, maar mentaal heb ik er nog heel veel zin in. De laatste weken draait het wel goed. Zo voelde ik me in Hulst nog heel sterk. In Leuven stond ik nog niet op het podium, maar het is een wedstrijd waar ik wel een goed resultaat moet kunnen rijden.”

VEEGT BETSEMA ONGELUKSGETAL WEG?

Bij de vrouwen is het uitkijken naar Denise Betsema. De Nederlandse revelatie pakte vorig weekend nog de dubbel in Middelkerke en Hulst en zette zo de zegeteller op dertien stuks. In het slotweekend wil ze er graag nog minstens één overwinning bijdoen. “Dertien is een ongeluksgetal”, klonk het nog na haar zege in de Vestingcross. “Ik ga dus zeker nog voor nummer veertien.”

PROGRAMMA

Soudal Cyclocross Leuven, zaterdag 23 februari 2019

11u00   Nieuwelingen

12u00    Junioren

13u45    Dames Elite

15u00    Heren Elite en beloften

DEELNEMERS

Download HIER de deelnemerslijst.

Meer info: www.soudalclassics.be.

Bron: PM

Foto: Bart Knops