Ouders van Vincent Berden starten met BikeVision

Ouders van Vincent Berden starten met BikeVision

Sonja Joachims en Dirk Berden, de ouders van Vincent Berden, starten met een nieuw project in de mountainbikewereld. Met BIKEVISION willen ze zowel gelijke kansen voor ieder kind, een degelijke opleiding en begeleiding voorzien.

Bike Vision wil zich met een duidelijke visie en missie (gekoppeld aan concrete acties) in het jeugd-mountainbike-wereldje onderscheiden, tevens willen we met een zeer beperkte groep werken van nieuwelingen tot beloftes.

Gelijke kansen: Ieder kind krijgt dezelfde materiële voorzieningen, ondersteuning en opleiding. We willen een beperkt jeugdteam uit bouwen waar de renners de kans krijgen om door te groeien naar een hoog niveau. Ieder op zijn/haar tempo, rekening houdend met de individuele progressie…

Opleiding: Jeugdrenners krijgen de kans om zich te ontplooien in de mountainbike sport. Dit willen we verwezenlijken door technische trainingen en stages te organiseren onder begeleiding van ervaren mensen in binnen- en buitenland. Eenmaal per 2 weken staat er een techniek training op het programma, terwijl we minimaal tweemaal per jaar op (buitenlandse) “stage” willen met het hele team.

Begeleiding: Ouders en renners willen we optimaal begeleiden naar de wedstrijden toe, ook met betrekking tot voeding, training, mechaniek en reglementen…

In onze visie en missie kan Johan Bieliën zich perfect vinden waardoor we de overeenkomst hebben ondertekend om het stamnummer van LMTB over te nemen.

Op dit ogenblik werken we samen met de volgende commerciële partners:

Bio Racer – www.bioracer.be

C-bear – www.c-bear.com

Sportscontrol – www.sportcontrol.be

Thompson via Bike Arena – www.thompson.be & www.bikearena.be

inlichtingen : Bikevisionteam@gmail.com

Bron: PM