Podium voor Elke Vanhoof in eerste Pro race USA BMX

Podium voor Elke Vanhoof in eerste Pro race USA BMX

Elke Vanhoof is derde geworden in haar eerste Pro race van het Amerikaanse BMX seizoen. De zege ging naar de Amerikaanse kampioene Alise Post voor Brooke Crain.

Onze nationale BMX kampioene Elke Vanhoof pendelt sinds enkele jaren regelmatig tussen Europa en Amerika. Het voorbije jaar verbleef de Desselse maar liefst vier maanden in de VS. Momenteel verblijft ze in Las Vegas voor een trainingsstage vanwaar ze door reisde richting Arizona om er deel te nemen aan de eerste Pro race van het nieuwe Amerikaanse seizoen.

Van eind september in San Diego was het geleden dat Elke nog aan de start van een wedstrijd was verschenen. Door haar opleiding bij Topsport Defensie was het half december vooraleer ze terug aan fietsen toe kwam. Ze starte meteen met haar voorbereidingen voor het seizoen 2015. Las Vegas is ondertussen al haar vierde tussenstop voor een winterstage en werd het stilaan terug tijd de concurrentie te gaan opzoeken in Phoenix waar de “Winter Nationals” werden gereden.

Elke kwam goed door de kwalificaties en ook de halve finale wist ze te overleven. Ondanks een mindere start in de finale eindigde Elke als derde en mocht samen met de Amerikaanse kampioene Alise Post en Olympisch finaliste Brooke Crain het podium op. Ze moest hiervoor eerst wel voorbij kleppers als de voormalige wereldkampioene Felicia Stancil, de Thaise Kampioene Amanda Carr en de Argentijnse Diaz.

Vanhoof is sinds 2010 voltijds met fietscross bezig, wat niet evident is in deze Olympische tak van de wielersport, Ze is dan ook de enige Belgische die actief is binnen het pro circuit.
Afgelopen seizoen pakte Elke al enkele mooie zeges, waaronder de overwinning in de European League en de “British Open Supercross” in Manchester. Ook de start van het nieuwe seizoen doet het beste verhopen.