Marthe Goossens, Yentl Nijs, Siebe Deweirdt en Potjr Paeshuyse winnen ronde 1 en 2 van het EK BMX 2012

Marthe Goossens, Yentl Nijs, Siebe Deweirdt en Potjr Paeshuyse winnen ronde 1 en 2 van het EK BMX 2012

ava

Terwijl het zaterdag in Valkenswaard bloedheet was, was het op zondagmorgen een kletsnatte bedoening. Het weer zag er allesbehalve goed uit, maar in de loop van de voormiddag werd het droog en klaarde het op.

Bij de Cruisers 17-24 kwamen Nick De Proost, Pierre-Yves Leroy en Dimitri Lenaerts aan de start. Nick wist net zoals zaterdag zijn 3 reeksen te winnen, Pierre-Yves en Dimitri wisten zich ook te kwalficeren voor de finale. Daarin was de winst voor Nick De Proost van  BMX 2000 Dessel , Pierre-Yves  Leroy van BMX Zolder werd 6de en Dimitri Lenaerts van BMX Peer  7de. Alain Deschagt, Agna Deschagt, Koen Van Duffel en Dirk Vandeput waren de Belgische deelnemers bij de Cruisers 40-44. Alain, Koen en Dirk reden heel sterk en behaalde zo een plaats in de halve finale. Agna kon jammer genoeg niet doorstoten naar de volgende ronde. Koen werd in de halve 4de en Alain knap 1ste zodat zij beide doorgingen naar de finale. Dirk kon zich met een 5de plaats niet kwalificeren. Alain Deschagt van BMX Oostende  werd in de finale 2de terwijl Koen Van Duffel van BMX 2000 Dessel  met de 5deplaats aan de haal ging. De Europese kampioen 2011 bij de Cruisers 45+ Ton Cleijne van BMX 2000 Dessel  reed zich in de manches naar de finale waarin hij 6de werd.

Marthe Goossens van De Molensprinters Massenhoven  wist net als gisteren haar 3 reeksen te winnen en behaalde zo de 1ste plaats bij de Girls 9-10 jaar na haar reeksen, Mirre Caers van BMX 2000 Dessel werd 6de door haar 5-7-6 en Thessa Van Saen van BMX Angels Gent  werd 7de dankzij haar 7-6-7. De Boys 9-10 jaar  Dees Dewitte, Kenneth Willems,  Zeno Lauritano, Gebbe Sauvillers, Jorrit Rutten, Didi Van Tiggel, Jules Nules en Noah Jamar kwamen in hun reeksen enkele snellere jongens tegen en konden zich niet naar de ¼ finale rijden. Thomas Jamar, Dante Devrij, Gianluca Pollefliet, Senne Willems, Robbe Meerts, Kjentill Bartels, Robbert Van Staeyen, Elio Clarysse, Senne Buysen, Robbe Lenseclaes, Siebe Deweirdt, Gianni Vermaelen, Renzy Simsek, Dorian Geurten en Yeno De Clercq wisten wel een plaats in de ¼ finale te bemachtigen.  Daar konden  Siebe Deweirdt, Robbe Meerts, Renzy Simsek,  Senne Buysen, Thomas Jamar, Gianluca Pollefliet en Dorian Geurten zich een  plaats in de ½ finalebemachtigen. Hier wisten jammer genoeg alleen Siebe en Robbe zich naar een finaleplaats te rijden. Deze finale werd voor de 2de dag op rij gewonnen door Siebe Deweirdt  van de BMX Stars. Robbe Meerts van de BMX Devils  werd heel mooi 4de.

Bij de Girls 11-12 was het net als zaterdag Yentl Nijs die de sterkste en snelste was. Zij won haar reeksen en ging door naar de halve finale net als Ilana Pollefliet.  Jammer genoeg kon alleen Yentl zich naar een finaleplaats rijden. In die finale liet Yentl Nijs van BMX Gelrode zich weer van haar snelste kant zien en won zo dus 2 dagen op rij de finale. De Boys van diezelfde leeftijdscategorie moesten zich naar een finaleplaats rijden door de reeksen, 1/8 finale, ¼ finale, ½ finale en zodus naar de finale. Een heel druk progamma voor deze jongens.  Voor Pieter Leroi, Jente Rubens, Jari Waeyenberghe, Mats De Proost, Senne Hannes, Robbe Willems, Senne Poets, Jonathan Put, Jannick Verbraeken, Ryan Cortjens, Yannick Wolf en Sibe Francken stopte het avontuur jammer genoeg in de reeksen. Sten Sauvillers, Robbe Verschueren, Rico Van de Voorde, Sybren Geens, Jarne Noyens, Rune Deburchgraeve, Thibaut Stoffels, Jarno Bellens, Yan Slegers, Seppe Caers, Maarten Verhoeven, Wout Geukens en Potjr Paeshuyse wisten zich wel te kwalificeren voor de 1/8 finale. Om door te stoten naar de ¼ moesten de jongens bij de 1ste vier over de meet rijden in hun kwalificatiefinale. Dit lukte voor Potjr, Robbe, Jarno, Sybren en Seppe.  In deze kwartfinale wisten Potjr, Seppe, Jarno en Robbe zich naar de halve finale te rijden. Daarin waren Potjr en Jarno heel sterk en konden zo doorstoten naar de finale. Potjr Paeshuyse van BMX 2000 Dessel kroonde zich ook nu weer tot overwinnaar, Jarno Bellens van BMX Bekaf Aarschot werd 5de.

Bij de Girls 13-14 kwamen Myrthe De  Rijk, Lotte Maes en Karo Vertessen in actie. Alleen Karo van BMX 2000 Dessel kon zich rechtstreeks plaatsen voor de finale waarin ze 2dewerd. Bij de Boys 13-14 waren Thallon Baute, Zenno Van Duffel, Seppe Broeckx, Dean Wouters,  Sander Habex, Sil Huysmans, Pieter-Jan De Muynck, Jonathan Van Saen, Nicolas Jamar, Simon Goossens en Stijn Van Der Jonckheyd niet snel genoeg om zich te plaatsen voor de 1/8 finale. Brett Jacobs, Steve Martin, Elias Verbinnen, Abel Van De Velde, Jelle Camps, Ruben Gommers en Andy Ruts waren dat wel. Steve, Brett, Abel, Ruben en Jelle waren ook nu weer snel genoeg om door te gaan naar de ¼ finale. Brett Jacobs van BMX 2000 Dessel, Steve Martin van BMX Blegny en Ruben Gommers van BMX Molensprinters Massenhoven reden ook nu weer de pannen van het dak en kwalificeerde zich voor de halve finale.  Jammer genoeg was het daar voor de 3 jongens gedaan.

Marie Hossay en Lisse Adams konden zichin de categorie Girls 15-16 jaar in de reeksen rechtstreeks naar de finale rijden, Ynske Van Tichelt jammer genoeg niet.  In de finale werd Marie Hossay van BMX Zolder 4de en Lisse Adams van de BMX Devils Ravels 7de. De Boys 15-16 die jammer genoeg de reeksen niet overleefden waren Joran De Proost, Niels Rubens, Bjarne Deburchgraeve, Frederique Claes, Dieter Van Ginneken en Yente Hilkens. Romain Schaqueue, Wouter Segers, Jona Laenen, Joffrey Wouters, Seppe Willems,  Mathijs Verhoeven en Jitte Nijs wisten wel door te stoten naar de 1/8 finale. Wouter, Jitte, Joffrey, Jona en Seppe waren snel genoeg om naar de ¼ finale te gaan. Hier konden Joffrey, Jona, Wouter en Jitte zich plaatsen voor de halve finale. Jammer genoeg was het alleen Joffrey die snel genoeg was om naar de finale te gaan. Daarin werd Joffrey Wouters van BMX Keerbergen 6de.

Joyce van Duffel van BMX 2000 Dessel trad aan bij de Women 17+maar kon zich met een 6de plaats na de reeksen niet kwalificeren voor de finale. Dimitri Lenaerts, Nick De Proost, Thomas Cools, Loic Willems en Pierre-Yves Leroy konden zich bij de Men 17-24 niet plaatsen voor de ¼ finale. Stijn Strackx kon dat wel, hij reed zich door de ¼ finale, naar de ½ finale en zo naar de finale. Daarin werd Stijn Strackx  van BMX 2000 Dessel 7de. Nico Van Dartel, Sammy Deschepper en Dominico Lauritano kwamen aan de start in de categorie Men 30+. Dominico wist zich jammer genoeg niet te plaatsen maar Nico en Sammy wel. Sammy Deschepper van BMX Gent werd 4de en Nico van Dartel van BMX 2000 Dessel werd 7de.

BMX-mama Chantal