Lauren Stevens, Tori Van De Perre, Elke Vanhoof en Arnaud Dubois morgen aan de start op het WK BMX.

Lauren Stevens, Tori Van De Perre, Elke Vanhoof en Arnaud Dubois morgen aan de start op het WK BMX.

Deze namiddag was het aan de Junior Women and Men en de Elite Women and Men om zich te kwalificeren voor het WK BMX. Dit gebeurt door Time Trials.

In de categorie Junior Women geen Belgen aan de start, de snelste dame was voor Felicia Stancil uit Amerika met een tijd van 30.605 sec. De 16ste snelste dames strijden deze avond voor het WK Time Trial. In de categorie Junior Men reed Michael Bogaerts uit Ham een 77ste tijd ( 31. 218 sec ) en kwalificeerde zich niet voor het WK van morgen. Lauren Stevens uit Balen reed de 34ste tijd namelijk 28.790 sec en mag morgen wel starten op het WK. De snelste tijd was voor Alberto Carlos Ramirez Yepez uit Colombia met een tijd van 27.191 sec . De 16ste Juniors strijden ook deze avond voor het WK TT.

Elke Vanhoof uit Dessel en Tori Van De Perre uit Oud-Turnhout reden zich ook naar een plaats in het WK morgen. Elke met een 24ste tijd van 30.877 sec. en Tori met een 46ste tijd van 33.373 sec. De snelste Elite dame was de Australische Caroline Buchanan met een tijd van 29.168 sec. Ook hier strijden de 16 snelste dames voor de titel van WK TT. Bij de Elite Men kwam voor Belgie de Waalse rijder Arnaud Dubois aan de start in de TT. Hij reed een 63ste tijd ( 27.673 sec ) en kon zich zo op het nippertje plaatsen voor het WK. De snelste man was Connor Fields uit Amerika met een tijd van 26.144 sec. De 16 snelste rijden ook het WK TT.