Yannick Peeters, Eli Yserbyt en Alessio Dhoore zijn nieuwe Belgische kampioenen junioren en nieuwelingen

Yannick Peeters, Eli Yserbyt en Alessio Dhoore zijn nieuwe Belgische kampioenen junioren en nieuwelingen

Yannick Peeters is de nieuwe Belgische kampioen bij de junioren.  De zoon van Wilfried klopte voor eigen volk Quinten Hermans. Nicolas Cleppe werd derde.  Bij de eerstejaarsnieuwelingen won Alessio Dhoore, bij de tweedejaarsnieuwelingen zegevierde Eli Yserbyt.

Quinten Hermans ging meteen in de aanval bij de junioren. Twee ronden later kreeg hij gezelschap van Yannick Peeters. Samen reed het duo nog even aan de leiding. Maar in de voorlaatste ronde legde de Peeters definitief de basis voor zijn driekleur. Quinten Hermans was eraan voor de moeite.  In de achtergrond reden Ben Boets, Nicolas Cleppe en Thijs Aerts een wedstrijd in de wedstrijd om het brons.  Uiteindelijk was het Cleppe die aan het langste eind trok.

Yannick Peeters was heel blij met zijn zege voor eigen volk. ‘Toen ik tien meter voorsprong had, wilde ik die direct vasthouden. Ik had Quinten al geklopt in Baal en dat gaf me vertrouwen.  Het zand speelde een cruciale rol vandaag.  Het was een ongelooflijk gevoel voor mij om hier voor mijn supporters te winnen. Ik had geen stress vooraf. Maar een paar dagen geleden begonnen ze aan mijn hoofd te zagen en daar kon ik niet goed tegen, ‘lachte Yannick.

Quinten Hermans moest in Yannick Peeters zijn meerdere erkennen. ‘De eerste ronden liep het heel goed. Ik reed een goed tempo. Ik voelde dat ik een eerste goede dag had na mijn sleutelbeenbreuk. Maar het ging sneller dan ik verwachtte. Yannick was sterker en de sterkste wint vandaag. Deze nederlaag heeft wel niets te maken met mijn sleutelbeenbreuk. Ik verloor hierdoor wel mijn tweede plaats in de wereldbeker, maar in de superprestige sta ik nog altijd tweede. Ik had verwacht dat de zenuwen zouden meespelen bij Yannick, maar hij kwam er sterker uit. De omloop lag er zwaar bij. Door het vriezen was hij wel wat sneller geworden. Ik ben wel ontgoocheld ja. Ik zal vannacht slecht slapen. Ik werd geklopt door iemand de laatste weken sterker was dan ik. In Baal heeft Yannick me ook geklopt, ‘zei Hermans na afloop.

Ben Boets werd vijfde. Hij had lang uitzicht op brons.’Ik was sterk vertrokken, maar dan heb ik me opgeblazen om te volgen.Samen met Cleppe en Aerts ging ik voluit door. Maar dan kreeg ik bij het lopen last van mijn rug en moest ik ze laten gaan. Ik had vooraf gehoopt op de top-5 en dat is er uit gekomen. Ik hoop nu op een WK-selectie, ‘besloot Ben.

Alessio Dhoore is de nieuwe eerstejaarsnieuwelingenkampioen.Na halfkoers ging hij er solo van door,nadat hij Tijl Pauwels achter liet. Derde werd Alex Colman. Dennis Blommen werd elfde bij de eerstejaarsnieuwelingen. ‘Ik vertrok op de eerste rij en nam een goede start. Ik ben tempo blijven rijden. Ik reed achter Arne en bleef bij hem. In het zand ging het goed. Ik had uitzicht op de tiende plaats en ging ervoor. Ik heb alles gegeven voor de top-tien., maar zat er helemaal door. Arne klopte me in de spurt voor de tiende plaats.’

Bij de tweedejaarsnieuwelingen was  Eli Yserbyt aan het feest. De West-Vlaming volgde zichzelf op voor  Cedric Beullens en Nick Verheyen.