Laurens Sweeck en Bettina Janas ritwinnaars en nieuwe leiders in de BeMC

Laurens Sweeck  en Bettina Janas ritwinnaars en nieuwe leiders in de BeMC

Laurens Sweeck, gisteren nog tweede in de tijdrit, sloeg vandaag een dubbelslag. Hij won de tweede rit van de BeMC en is ook de nieuwe leider.

Wout Alleman was in de begin van de rit van La Roche naar Bertogne en terug naar La Roche over 85 km en 2600 hoogtemeters de bedrijvigste. Vooraan zaten ondermeer leider Hans Becking, Frans Claes en Laurens Sweeck.

Halfweg namen Frans Claes en Laurens Sweeck de leiding. Frans Claes kreeg net als Hans Becking af te rekenen met een lekke band. Hierdoor reed Sweeck solo met een voorsprong van drie minuten naar de zege. Jens Adams sprintte voor de tweede plaats iets sneller dan Hans Becking. Frans Claes werd nog vierde, Wout Alleman negende.

Alles verliep zoals gepland tot ik op km 69 mijn achterband naar de vaantjes reed. Na een ijverige poging deze te maken op een lekke tube naar de bevoorrading gesukkeld. Na een snelle fietswissel nog naar een vierde plaats gereden. Sterk van Laurens Sweeck die knap won en de leiderstrui overneemt. Morgen krijg ik hopelijk meer loon naar werken,’ zegt Frans Claes op zijn FB pagina.

Wout Alleman kende een complete off-day. ‘Al na een uur liep het volledig leeg. Ik ben al een paar dagen niet 100% en in zo een lastige koers betaal je daar onmiddellijk voor. Maar komen nog 2 kansen,’zei de Belgische kampioen in een reactie.

In het algemeen klassement heeft geletruidrager Sweeck meer dan drie minuten voorsprong op Becking. Jens Adams is derde, Frans Claes vierde en Wout Alleman staat als zevende geklasseerd.

Bij de vrouwen won de Duitse Bettina Janas voor de Zwitserse Irina Lützelschwab en de Colombiaanse Monica Calderon Martinez. Stefanie Dohm eindigde vierde voor Joyce Vanderbeken.

In het klassement is Bettina Janas nu ook de nieuwe leidster voor Irina Lützelschwab. Plaatsen drie tot en met vijf zijn dezelfde als de rituitslag van vandaag.

Alle uitslagen:

Algemeen klassement:

Foto’s : Luc Wilms